zapraszam wszystkich do zapoznania się bliżej z przepukliną pępkową
ja przed pierwsza ciążą w ogóle o niej nie wiedziała
Co to jest przepuklina pępkowa i co jest jej przyczyną? Czy jest niebezpieczna dla zdrowia dziecka? Dowiedz się, kiedy będzie konieczna operacja przepukliny.
U córki podejrzewano przepuklinę, zaczęliśmy pampersa zapinać na pępku i wszystko wróciło do normy.
U nas byla z wiekiem sie wchlonela
mi sie wydawalo, ze corka ma jakis taki wypukły, ale lekarka powiedziala, ze jest ok, dzis cora ma 2,5 roku i ma ,śliczny pepuszek
u nas nie było tego problemu, wszystko dobrze się goiło.
moj syn miał przepukline, ale sama zeszła
u nas przepuklina nie wystapiła
Manndarynka ja miałam przepuklinę, ale pachwinową. Miałam wtedy 5 lat i bardzo bałam się operacji. W dniu zabiegu przepuklina się schowała i nie było czego operować
Pamiętam minę lekarza, który powiedział: “A kogo żeście mi przyprowadzili? Przecież ta dziewczynka jest całkowicie zdrowa”. Leżąc w szpitalu po porodzie drugiego synka poznałam Panią, która miała przepuklinę brzuszną. Urodziła po raz czwarty przez cesarskie cięcie. Przepuklina pojawiła się u Niej w pierwszej ciąży. Była bardzo dzielna i nie widać było po Niej, że w ogóle kiedykolwiek rodziła. Grunt to być pozytywnie nastawionym do życia :))
bratanica miała, przeszła operację i od tamtej chwili żadnych dolegliwości itp
dla dziecka operacja to bardzo stresujace
Nie za fajnie
nawet nie wiedziałam że tą sprawę można załatwić plastrami
ja sama pierwszy raz się z tym spotkałam i uwierzcie mi byłam troche przerażona jak mu ten pępek wciskała tak w brzuch
przepuklina pępkowa częściej występuje u dzieci z dużą masą urodzeniową
to ja z kolei czytałam, że bardziej przy niskiej wadze, ale jak widać na prawde może być różnie
nie wiedziałam, że może zdarzyć się też noworodkom
najczesciej sama znika
Mi powiedzeli, że u nas nie zniknie sama, duża była. Chirurg do końca nie wiedziała, ze te plastry pomogą i nastawiała mnie na zabieg, ale na szczęście pomogły i to po 4 tygodniach. to podobno bardzo szybko ale wzystkiego bardzo przestrzegaliśmy, aby te plastry nie odpadała itd
Przepuklina nie zawsze sama znika. Znam osobiście jedną mamę, której dziecko miało zabieg