Nie znalazłam wątku wiec pisze nowy. Czy to możliwe żeby dopadło mnie przesilenie wiosenne o tej porze jest początek marca od 4 dni boli mnie głowa i jestem nie do życia . Mamy które chodziły w ciazy podczas wiosny macie jakieś sprawdzone sposoby jak sobie z tym radzić ? Jak długo to trwa ? Wcześniej przed ciaza nigdy nie miałam takich oznak podczas zmiany pory roku.
Coś w tym jest.. Ja co prawda w ciąży nie jestem ale od kilku dni mam okropne bóle głowy i brak chęci do wszystkiego ;) także to chyba faktycznie jakieś przesilenie
Nati ja tak zawsze mam jak jest zmiana pogody to głowa boli,ale ja jestem migrenowiec więc to u mnie norma. Teraz w ciąży chociaż są bóle głowy,a nie migreny . Co mogę polecić jedynie odpoczynek, wyciszenie się czasem mocna , gorzka herbata pomaga. To jest teściowej sposób na mnie dnie działa
Ja mam podwyższony puls, kołatanie serca, jakieś zmęczenie, duszności więc myślę że coś jest na rzeczy. Muszę leżeć cały dzień, pół nocy z otwartym oknem i włączać nawilżacz powietrza
Ja jestem bardzo wrazliwa na pogode wiec pszesilenie wiosenne to byl zawsze dla mnie koszmar. Od kilku dni zarowno ja i moja corka nie najlepiej sie czujemy :) Pamietam jak rok temu w tym okresie chodzilam na KTG to lekarz mowil ze dzieci w brzuchu tez na zmiany pogody i cisnienia reaguja. Jednego dnia prawie wszystkie kobiety z poradni porannej (u mnie KTG mozna zrobic 8-12) zostaly odeslane na izbe przyjec na wieczor w celu powtorzenia bo tak dzieciaki szalaly.
Nati a może ciśnienie na ciebie tak wpływa a nie przesilenie ? Ja nigdy nie miałam takiego czegoś
KOsiaszka to już wiem czemu mój maluch tak szaleje w brzuchu :D zresztą córka od poniedziałku też jakieś turbo doładowanie ma i nie wiedzieliśmy czy to bunt dwulatka ze zdwojoną mocą czy co jej się dzieje :D
Możliwe ze cos w tym jest bo i mnie codziennie boli głowa, a pogoda jest tak zmienna ze trudno nadążyć. Syn z kolei pełen energii, ciężko mu w miejscu usiedzieć, a maluszek daje popalić i jest bardzo niespokojny.
Oj chyba tak będzie bo na forum z cukrzycą też dziewczyny mówią, że chyba przez pogodę im szaleją cukry. To samo zaużywałam u siebie nagłe skoki z niczego no i oczywiście bóle głowy
Trzeba trochę po odpoczywać :)
mazia jest wielce prawdopodbny powod szalenstwa :)
Ja co prawda w ciąży nie jestem ale też ostatnio miewam gorsze dni. Ostatnio przez 3 dni tak mnie bolała głowa że szok może i coś w tym jest chociaż w życiu bym tego nie powiązała ;)
Nati, myślę, że to wielce prawdopodobne. U mnie też jakoś ostatnio słabo z samopoczuciem. Brak chęci do czegokolwiek, taka ospałość. Kawę teraz wypiłam i brak poprawy.
Nati ja w ciąży nie jestem i też mam jakieś zmęczenie, bóle głowy, senność. To chyba wina tej pogody szalonej.
Trzeba przeczekać.
Trochę mnie uspokoilyscie ze nie tylko u mnie to występuje ☺ co wywierze mieszkanie i pozamykam okna to ból i zmęczenie znowu powraca a może zastosować jakas aromaterapie ?
Od nadmiaru zapachu również głowa może boleć i człowiek ospaly.czy aromaterapia w ciąży wskazana ? W moim przypadku by nie przeszło
DoNiWe ja zawsze pale świeczki w pomieszczeniu w którym akurat nie przebywam znaczy od kad zaszłam w ciaze . Lubię zapach świeczek i raczej to nie one powodują u mnie bole glowy. jak otworze drzwi balkonowe choć balkonu nie mam �
Nati nie wiem jak Tobie, ale jak mnie boli głowa to zapachy przeszkadzają okropnie. Nawet nie mogę się kremem posmarować
Ja też jestem zmęczona ostatnimi dniami.Kawa nie pomaga, ciągle czuję się zmęczona i senna.Chyba nie ma rady, trzeba przeczekać.W ciąży u mnie aromaterapia odpadała.Ja zawsze wolę zwyczajnie przewietrzyć dom.
A ja właśnie czuje jakbym miała więcej energii.