Przeziębienie u dziecka - fakty i mity

Oj też denerwowałoby mnie to gdyby teściowa ruszała moje rzeczy..  podobnie jak ktoś inny..

Dokładnie. Każdy żyje sobie po swojemu i ja nigdy bym komuś nie odważyła się cokolwiek mówić co jak ma robić a już na pewno nie ruszalabym i po kimś poprawiają czy nawet sprzątając po kimś. Czasem teściowie potrafią zdenerwować nawet jak niby chcą byc miłe;) ja wiem jak moja teściowa przychodzi i gada nie miło na swoją synową która mieszka obok nas , już sobie wyobrażam jak idzie do synowej i gada tam na mnie a u mnie na nią. Brak słów.

Jak dobrze że ktoś mnie rozumie🤣🤣

Ewa, wesoło masz z tą swoją teściową;)))...

eh Ewa nie zazdroszczę, bo pewnie jest tak jak mówisz to już taki typ, że sprzyja w oczy a za plecami obgaduje;D

XYZ też masz wesoło :D ale też bym nie chciała by teściowa mi majtki ogarniała np;P

Co do chorób to ostatnio jak się zrobiło już ciepło to też wyszłam z córką na dwór na chwilę by jednak łapała powietrza. 

Ostatnio znajoma w pracy mówiła,  że zrobiła porządek u swojej mamy w kuchni i wszystko przestawiła po swojemu.. Za to jej mama wkurzyła się bo nie mogła niczego znaleźć i poprzestawia wszystko tak jak było ;)

Bo każdy lubi mieć po swojemu. Też nie lubię jak ktoś mi coś przestawia:). Nie ważne czy w dobrej wierze czy po złości, ale nie lubię;).

Dokładnie w swoim bałaganie zawsze wiemy co gdzie jest haha

No dokładnie ja bym nie śmiała iść i sprzątać otwierać tej szafki szukać chemii cokolwiek no po prostu czułabym się jakbym grzebała czy iść rzeczach a ktoś sobie tego  czy iść rzeczach .. 

Troszkę ciężki temat. Mi zawsze pediatra mówił , że przeziebie to nie choroba. Przeważnie to katar , który niestety jest uciążliwy. Zawsze mówiono mi , że z dzieckiem nie wychodzimy wtedy gdy gorączkuje. W takim stanie organizm walczy z infekcją, która może przemienić się w cięższą chorobę. Przyznam jednak, że gdy moje dzieci zaczynają kaszleć i mają katar to zostawiam ich w domu na dwudniową obserwację. Wtedy obserwuję dzieci czy coś się im rozwija czy infekcja się wycisza. Sporo wietrze mieszkanie , nie przegrzewam dzieci. Pilnuje żeby piły więcej niż na codzień. zrobię im ciepłą wodę z malinami i miodem