Też słyszałam o płukaniu wodą utleninilna gardła i tak samo uszy można płukać.
Woda utleniona do płukania gardła to naprawdę fajny sposób
ja nie raz z niego korzystałam, choć w ciąży wybieralam jednak wodę z solą ![]()
A jeśli chodzi o to jak przygotować do płukania tę wodę utlenioną to ja robiłam tak jedna łyżeczka wody utlenionej na około pół szklanki wody przegotowanej letniej i tym płuczesz gardło ![]()
@ewelka8990 na allegro są po 15 zł a dostawa 4 zł lub smart za darmo
Lub za 38 zł ale aż 6 tabletek ; więc bardziej się opłaca
A na smarta nie trzeba moec zamowienia za 40 zl
?
No tak ale jeśli tabletki kosztują 16 zł wysyłka 4 to razem 20 zł
Możesz sobie od razu zamówić dwa opakowania i to bardzo duża oszczędność bo dwa opakowania to 30 zł wysyłka 4 , razem 34 , dużo taniej wychodzi za jedną sztukę tabletki.
Nawet przy jednym opakowaniu oszczędzasz 4 zł….
ja podczas ciąż ratowałam sie herbatkami z miodem imbirem i cytryną plus inhalacje z soli fizjologicznej i jeszcze często gotowałam rosół i żurek z dużą ilością czosnku , cebuli i pieprzu
No tak ale ja zazwyczaj wyjem wszystkie i jak mnie boli nagle glowa to ide do apteki ![]()
![]()
![]()
Ale fakt lepiej sie oplaca zamowic na zapas ![]()
Kontakt z lekarzem zdecydowanie wskazany w przypadku gorączki
Domowe sposoby wspaniale wspomagają powrót do zdrowia, ale nie zastąpią konsultacji ze specjalistą ![]()
Herbatki to nie tylko wsparcie w powrocie do zdrowia, ale też super chwila relaksu
![]()
Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami
![]()
Super, dziękujemy za komentarz
![]()
Zawsze herbatki z cytryną i miodem , wygrzewanie się pod kocykiem , smaruję Karkanem stopy kark i klatkę
.
Ja używam migea ale w ciąży ich nie wolno
A no widzisz, ja znowu czosnkowa nie jestem ale z mlekiem dam radę ![]()
Jeszcze mi się przypomniało o syropie z anginki domowej roboty, braliśmy go kiedyś profilaktycznie i przeziębienie nas nie brało, ale niestety anginka nam padła, a i nie wiem czy w ciąży można stosować.
Ja mam anginke , wlasciwie to 2 i ich nie lubie , trzymam dla mamy , bo ona je uwielbia a ma ciezka reke do podlewania i zawsze przelewa . Nie ma nic lepszego na bol ucha jak wlasnie listek anginki
Sa ludzie którzy lubia jej zapach , ja akurat nie
@asiam1 ja uwielbiam ten zapach
kojarzy mi się z moją babcią, bo miała zawsze te kwiatki
@Kikip u mnie w domu rodzinnym była na ból ucha
syropu nigdy nie robiliśmy ![]()
Na ból ucha go polecaliśmy dla @Kro.pka pamiętam ![]()
Pierwszy raz widzę jak wygląda ta roślinka ![]()
![]()
Serio? Przecież każda babcia miala go w domu ![]()
![]()
![]()