Oo ja mega chcialam sprobowac z silownia , ale jakos sie wstydziłam
i teraz juz nie ma szans , bo dzidzia na pokladzie i trudniej z czasem
No wlansie ja w pierwszej ciąży czułam się jak ryba w wodzie. Jeszcze dwa dni przed porodem pojechaliśmy nad morze i cały dzień spacerowałam ale ta ciąża jest okropna… męczę się dosłownie wszystkim. Nawet jak mówię to łapie zadyszkę
Ja teraz od samego początku czuję się fatalnie a teraz mimo 32 tygodnia ważę 10 kg więcej niż gdy rodziłam Amelkę i już mam brzuch dużo większy niż jak rodziłam tak więc czuję że za 2 miesiące to będę w ogóle chodziła jak pingwin i 2 metry będę robiła w 10 min ![]()
Ja bym może i pobiegała , ale mam tak słabą kondycję . Że zaraz kolki mnie łapią , albo zadyszka ![]()
![]()
![]()
Mnie łapie jak idę po schodach szybko a co dopiero biegać
ale kiedyś lubiłam na wf krótkie odcinki i szybko a tera tego sobie nie wyobrażam , ale po porodzie będzie trzeba zacząć biegać
No wiesz, prawda jest taka że każda kobieta inaczej znosi ciążę i każda ciąża przebiega inaczej. Ja sama byłam w szoku że tak dobrze znoszę i mogę pracować do końca.
To musisz dużo odpowczywac
i się nie przemęczać …. Już niedługo będziesz miała drugiego dzisiusiammampokladzie. A znasz już płeć maluszka?
To też zasługa tego, że przed ciąża byłam aktywna + mnie te dolegliwości ciążowe całe szczęście ominęły, dopiero w 3 trymestrze musiałam zwolnić bo mnie strasznie plecy bolały, ale tak to było wszystko ok ![]()
Ja w ciąży nie biegałam ale za to dużo spacerowałam bo często 10-15 km dziennie robiłam i ten ruch bardzo dużo dał, szybko doszłam do siebie po porodzie. Teraz też sie staram dużo spacerować z wózkiem.
Ja też starałam się aktywnie funkcjonować i normalnie chodziłam wszędzie ![]()
No właśnie już zauważyłam że 2 ciąża jest ZUPEŁNIE inna. Mam nadzieję że chociaż poród będzie dobry bo przyznam że jestem wykończona tą ciążą.
Tak znam
Druga księżniczka będzie na pokładzie. Mam już Amelkę teraz będę miała Aurelke ![]()
![]()
Ooo no to zazdroszczę. Naprawdę. Ja jestem pracoholiczka a niestety ta ciąża mnie tak wykańczała że tak jak na początku mówiłam że będę pracowała do końca tak teraz już od 3 miesiący nie pracuje bo nie dałabym rady ![]()
Noo tu idealne się sprawdza powiedzenie, że co ciąża to inna i nigdy nie wiadomo jaka nam się trafi
ale mam nadzieję, że chociaż poród będziesz miała szybki i sprawny 🩷
Ojej nie będą ci się myliły imiona , ja nieraz tak mam jak dzieci mają podobnie to zanim wypowiem imię muszę się dobrze zastanowić ![]()
![]()
Ja mam kolrzanke co ma zuzie i zosie ![]()
Ojej to ja bym się za zu zo walam zawsze wtedy mam problem ,![]()
![]()