Przygotowania do porodu i macierzyństwa - Wasze rady

Ann ka To fantastycznie, że miałaś takie wsparcie!

Zyybi Super byłaś przygotowana, na pewno było to sporym ułatwieniem :)

Femka Super! To na pewno będą przydatne pomysły na organizację dla innych mam :)

Canpol tak jak napisaliście, bycie mamą to czasem naprawdę ciężko czasem o wolny czas. Jestem z 3dziecmi dwóch chłopców 10,6 lat i córeczka 5miesiecy i czasem nie wiem w co ręce włożyć;). A jak córeczka śpi to ogarniam obiad , sprzątanie lub naukę z starszym synkiem , a córeczka szybko się nudzi i już płacze że chce na rączki i trzeba troszke ponosić pogadać z nią. A synek 6latek rowniez potrzebuje dużej uwagi bo długo z nim zawsze spędzałam czasu bo przeszedł chorobę nowotworową i długie miesiące spędzalismy razem w murach szpitalnych to również potrzebuje czasem pomocy po operacji ma dużo ubytków i czasem ogólnie jest ciężko że teraz czas dla siebie to chyba tylko czasem wieczorami o 22 i jak nie zasnę razem z dziećmi;)

Ewa jesteś najlepsza mama dla swoich dzieci! Podziwiam! ❤️ Ja przy jednym czasem nie mogę się ogarnąć.  Także podziwiam wszytkie Mamy które mają więcej niż dwójkę dzieci :) 

1. Zdecydowanie spakować walizkę  przed 3 trymestrem. Tak, na prawdę  nie ma się  siły  potem.

2. Szkoła  rodzenia ważne.

3. Wizyta  u fizjo  urologicznego 

Ja wyprawkę tylko miałam a obiady robiłam jak dzidziuś spał 

ja planuję wczśniej przygotować i pomrozić jakies obiady, jakby mi się nie udało jakiegoś dnia zrobić 

Ja pomrozilam trochę gołąbków, pierogów, takich rzeczy. I to mi się nawet sprawdziło i przydało. Też dobrze się zaopatrzyć w jakieś przekąski na przykład wafle ryżowe czy kabanosy. Mój synek był długo z tych nieodkładalnych niestety, więc czasem ciężko było zrobić sobie nawet normalne śniadanie już o gotowaniu obiadu nie wspominając, dlatego takie przekąski często mnie ratowały.

U mnie póki co- wyprawka już czeka na maluszka. A tuż przed porodem mam zamiar przygotować trochę jedzonka i zamknąć w słoiki lub zamrozić, ale też myślę w granicach rozsądku, bo nigdy nie wiadomo na co konkretnego będzie się miało ochotę kiedy już będzie można jeść wszystko.