Mazia ja kiedyś przy starszej gotowałam wode i to nawet kilka razy sie machnełam i mineralną gotowałam;( to sie coś z niej chyba wytracało bo taka nie była krystaliczna;)
Przy młodszej gotuje zwykła przefiltrowana;) jak mielismy wprowadzac mieszankę to położna od razu przestrzegła aby z woda nie cudować tylko z kranu przefiltrowaną gotować ;)
No u nas jest np teraz taką sytuacja że wykryli bakterie w wodzie i możliwe jest jej spożycie tylko po przegotowaniu to tym bardziej nie wyobrażam sobie nie przepuscic przez filtr takiej wody
Tak mówicie o tej wodzie z kranu co nie a ja jestem ciekawa ile z nas , gotując zupe , ziemniaki itd. korzysta z wody butelkowanej bądź filtrowanej tylko . Bo jak woda z kranu jest ble , to idąc tym tokiem myślenia powinno wszystko się robić na filtrowanej badż butelkowanej wodzie ;p aczkolwiek ja sama nie pije wody z kranu ;D
No ja teraz nawet gotuje na filtrowanej ale nie mamy wyjścia bo bakteria w wodzie jest takto normalnie leje z kranu tylko i wyłącznie do przygotowania mleka dla małej używam z filtra
a skąd mamy pewność co kupujemy w butelkach ?
jednak kieyd robimy zupę to tą wodę zagotowujemy do jakiejś temperatury. pamiętam jak kiedyś piło się kranówę i nikomu nie przeszkadzało. teraz człowiek ostrożniejszy, bo trochę słyszy się o tych bakteriach.
Nie ma pewności ale jednak jak wiem co mam w kranie to nie będę ryzykować tym bardziej że to są oficjalne informacje umieszczone na stronie naszej gminy
jesli chodzi o zupy to dla małej jak coś gotuje to tak jest to woda filtrowana;) dla siebie czy dla nas z meżem to juz zwykła.
Ostatnio sie nawet zastanawiałam nad filtrem takim do kranu wówczas już by filtrowana woda szła wszędzie;)
Aniss ja też się właśnie zastanawiam nad takim filtrem, ciekawe czy to wychodzi drożej czy taniej? któraś z Was się orientuje?
ja nie mam takiego filtra ciekawe jak często trzeba wymieniać
Ja odkąd mam dzieci to tez większą uwagę przykładam do tego , o tym filtrze do kranu nie słyszałam , ale pewnie nie ja jedyna ;p
Ja z kranu też bym się nie ośmieliła pić, chociaż też mamy informację od gminy że jest to woda zdatna do spożycia.
Ja o takim filtrze słyszałam ale osobiście go nie mam. Dzbanek z filtrem mi wystarcza ;)
Wydaję mi się że wody z butelek przechodzą próby pod kątem baterii itp
No ja też się zastanawiałam niby to wychodzi dość kosztownie ale jakby przeliczyć filtry do dzbanka to też się uzbiera
Ja nie raz widziałam ze przy zlewie jest drugi mniejszy kran z woda do picia nawet gazowana może być
ja tam jednak wole standardowy dzbanek z filtrem
teraz takie ładne Robią
mmam zamiar za niedługo zmienić na karafkę z brita bardzo mi się podoba
mamaRózy podpytaj;) chętnie poznam opinie czy warto ; ) bo z tymi dzbankami to jednak mi miejsce na blacie zajmują;) a najgorzej ze szybko filt do wymiany;(
Ja mam dzbanek filtrujący, ale lepiej mi smakuje woda butelkowana.
MamaRóży czekam na info, bo też jestem ciekawa jak to działa;p
tak, słyszałam o tym do zamontowania jednak ja używam dzbanka filtrującego i butelki filtrującej. też mam wrażenie, że bardziej składniam się przy mineralnej, aczkolwiek trzeba zastanowić się czy tu nie odgrywa roli też nasza psychika?