Psoty świątecznych elfów

Noo dziewczyny już od jutra można zaczynać. Która się w to bawi ? Ja mam zamiar ale tak od połowy grudnia. Może będziemy sobie tutaj wstawiać co która robi żeby się wzajemnie inspirować ? Co wy na to ? Na pierwszy dzień polecam to :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::

3 polubienia

Ja w tym roku odpuszczam ale chetnie zobacze wasze pomysły :wink:

Super pomysł!
U nas elf tylko zawitał z kalendarzem adwentowym ale chętnie poczytam jakie macie pomysły :grin:

Że co ? Ale o co chodzi :grin::grin:? Ten elf jest na zasadę Gdzie jest Wally czy jak :stuck_out_tongue_winking_eye: ?

Chodzi o to że elf to wysłannik świętego mikołaja i od grudnia sprawdza czy dzieci są grzeczne i codziennie rano robi jakiś psikus. U mnie jednak zawita już jutro rano z listem żeby dziecko wiedziało po co on się zjawił. Będę robić tak co 2-3 dni bo mały jest jeszcze tak mały że nie bardzo będzie wiedział o co chodzi hihi. Za to siostra ma radoche. U nas jest już tak

1 polubienie

a robicie dzieciom kalendarze adwentowe?

Uwielbiam ogladac ludzi pomysly z tymi elfami ! Bez bicia przyznam , ze tez juz kupilam elfa , z tym ,ze mloda jest jeszcze za mala :see_no_evil: wiec lezy w szafie i czeka . Ale i tak machne jej kilka fotek z elfem ja przyszle lata zeby uwiarygodnic temat w jej oczach :laughing:
Co do kalendarzy adwentowych to ja jako dziecko zawsze o takim marzylam , ale z tego co kojarze to byly tylko z czekoladkami . Moja mama zawsze mowila , ze sie “nie oplaca” i lepiej kupic paczke cukierkow i jesc codziennie po iednym albo czekolade. Ale dla mojej malej jak tylko zacznie rozumiec o co chodzi to bede robic co rok . Teraz sie smieje , ze przezywam drugie dzieciństwo :muscle:

U nas elf będzie, ale najszybciej za 2/3 lata :sweat_smile: ale uwielbiam ta zabawkę :smiley:

Moja kumpela robi elfy od 4 lat i mówiła, że jej już brakuje pomysłów bo absolutnie żaden nie może się powtarzać bo dzieciaki wszystko pamiętają :sweat_smile:

Jak któraś jeszcze nie ma elfa to wczoraj widziałam resztki w pepco :smiley: a małe drzwiczki przez które elf wchodzi widziałam w rossmanie :smiley:

Jedne z moich ulubionych psotow to : myjnia dla aut ze zmywarki (fotka niżej) i elf łowiący rybki z toalety ( nie mogę znaleźć zdjęcia )

1 polubienie

Ja też odpuszczam i chętnie zobaczę wasze pomysły :slight_smile:

Cudne hahaha. U mnie za robienie psot będzie odpowiadać córka niż ma pełno pomysłów w głowie :grin::grin: no mały ma 2.5 roczku więc to już dobry czas na takiego elfa

Elfy tez są w akcion w razie co . Mi podoba sie pomysl z elfem robiacym aniolki sniezne w mące

No ładnie i po sufitach nam latasz a ręka ledwo co wygojona :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Oki to stad tyle tych elfów np po witrynach sklepowych , hahah no mówię dla mnie to świąteczny Wally :grin::grin:

1 polubienie

No wiesz czego się nie robi dla dziecka :crazy_face: czasem trzeba się poświęcić hihi na szczęście pod spodem mam blat barowy więc tutaj nie było problemu ze u go zawiesić :crazy_face::crazy_face:

Tak, ja robię córce co roku, chyba od 2 r.ż. Teraz ma 7 i już w wakacje pytała, ile jeszcze czasu do kalendarza :face_with_hand_over_mouth: nam obu sprawia to radość. Synek jeszcze malutki i nie kuma, ale jak podrośnie to serio już chyba w wakacje będę musiała szykować prezenty, żeby czymś zaskoczyć dzieciaki :stuck_out_tongue_winking_eye:

Przyznam się, że nawet nigdy nie słyszałam i nie znam tradycji tego “psotnego” elfa… Czy to w którymś regionie jest szczególnie praktykowane? Ja jestem z lubelskiego i u nas (chyba) taki elf nie przychodzi :astonished:

2 polubienia

Ja też nie mam pojęcia skąd ta tradycja się wywodzi?

U mnie również psotne elfy nie są znane :slight_smile: a kalendarze adwentowe owszem :slight_smile:

Może ogarnę ten kalendarz dla dzieciaków… ostatnio nie mam siły na takie atrakcje, ale na pewno się ucieszą

Ja też się dopiero z forum o tym dowiedziałam :slight_smile:

Dołączę się do tematu , chętnie popatrzę :face_with_hand_over_mouth::heart_eyes: