Radość z codzienności 💕

No to super bo naprawde nie chciałam coś urazić. Pisz tutaj po prostu to co czujesz i tyle. Redakcja wybiera najbardziej pomocne mamy więc liczba postów i wątków nie ma znaczenia. Można napisać 10 komentarzy i wygrac a można napisać 50 i nie wygrać. To wybiera redakcja nie my. Jeżeli chcesz się coś dowiedzieć to zakładaj nowy wątek ale najpierw wpisz słowo klucz a lupkę i zobacz czy nie było już takiego tematu. Jeżeli był i jest w miarę świeży to po prostu pisząc pod spodem nam się wyświetla że ktoś go skomentował. Zakładając ciagleywatki o tej samej tematyce robi się bałagan nie tylko dla nas ale też dla nowych użytkowniczek po jakimś czasie. Będąc tutaj dłużej ,wbijesz, się w to wszystko :blush::blush: flagowanie nie oznacza niczego złego oczywiście jeżeli się tam wpisze że np powielony wątek. Bo można też oflagować źle czyli jak np oflagujemy że jest nielegalne albo nieodpowiednie to post jest automatycznie wymazywany zaraz po flagowaniu. Więc flagowanie pisząc że to już było nie wpływa źle na ciebie jako na użytkownika.

Ja już nie liczę xd ja sobie sama nie kupię to nie ma co liczyć z moim szczęściem :smiley: zawsze w konkursach miałam 4 najgorsze miejsce i chyba taki mój pech :smiley:

Z tym wpisywaniem w lupkę to ktoś pisał, że też czasem to nie działa tak jak powinno, bo podobno to nowe forum było tworzone czy jakoś tak. Nie pamiętam jak ktoś to pisał, ale chodzi o to, że czasem w lupce można wpisać i nie ma, a w Google się znajduje :stuck_out_tongue: nie wiem czy to @SylwiaMK nie pisała o tym?
W każdym razie ja spotkałam się z sytuacją, że lupka nie znalazłam, a w Google tak. Też pewnie zależy jakie sformułowania się używa, bo można użyć innych słów i powielić wątek niechcąco też :slight_smile:

Wpisujesz sobie w lupkę słowo klucz np tak jak ja szukałam odparzenia i tam pod spodem filtrujesz sobie np od 2024 roku i wyskakują ci tylko te posty. Na google znajdujesz bo google co odmienia słowa i znajduje w kontekście zdania. Tutaj najlepiej wpisać jedno słowo a nie całą frazę. Wiadomo że nikt nie będzie odświeżał wątków z 2010 roku gdzie połowa użytkowniczek jest już nie aktywna. Ale jeżeli jakiś post na ten sam temat był pół roku temu to po co zakładać nowy. A jak tutaj nie znajduje a Google już tak to tym bardziej można znaleźć. Chociaż ja nigdy na google nie szukałam

No właśnie ja też się zastanawiałam jakie najstarsze wątki warto odśnieżać, bo właśnie sporo jest takich z przed 5 lat, gdzie większość ludzi jest nieaktywna.
Może @CanpolBabies_Redakcja cos podpowie? :slight_smile:
Ogólnie ja mam problem ze znalezieniem regulaminu forum :confused:
Może warto stworzyć dekalog forumowiczki? :slight_smile:
Albo właśnie wątek, gdzie będą wszystkie zasady poruszone :slight_smile: z kolei jak chciałam sprawdzi FAQ to wyświetla się to poniżej

No myślę W w granicach po prostu rozsądku. Nikt nie zabroni ci odświeżyć wątku z przed 15 lat ale po co. A już z powiedzmy roku jest dla mnie jeszcze świeży. To zależy co kto uważa

Tylko z tym rozsądkiem to różnie bywa xd jeden ma mniej drugi więcej xd
Tak samo czasem jest problem, że wątek jest na dany temat, a pisane jest o czymś innym przez parę h i jeśli, ktoś szuka porady to najpierw musi czytać coś nie na temat.
Niby trudno czasem trzymać się tylko wątku, ale chyba forum ma służyć temu, żeby czerpać wiedzę z niego i od siebie nawzajem, ale tych zasad trochę brakuje :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Dziewczyny @ironiczniepateyczna @MamaMalinka nie poddawajcie się , w tym miesiącu widać , że mniej mam się udziela na forum to może wam się uda wygrać coś w tym miesiącu , trzymam za was bardzo kciuki , żeby wam się też udało :slight_smile:

2 polubienia

Nie mów hop, bo ja jeszcze nie widziałam reklamy testu na Facebooku, a po takich reklamach dużo nowych osób dołącza :smiley::rofl:
@ironiczniepateyczna mozna odświeżyć każdy wątek, ten sprzed 5/10/15 lat, bo po co zakładać drugi o podobnym temacie. Jak się napisze komentarz pod starym, to wskoczy każdemu w nieprzeczytane i dalej można pod nim prowadzić dyskusję na temat wątku :smiling_face:

2 polubienia

@MamaMalinka za dlugo tu jestem żeby wchodzić w takie niepotrzebne dyskusje. Bo nie o to tu chodzi.
Ton Twojej wypowiedzi do ktorej się odnioslam nie byl mily wg mnie. Tyle. Może to bylo tylko moje odczucie.

Nie wiedziałaś czegoś-ok. Juz wiesz - super :slight_smile:

3 polubienia

Zawsze pod spodem można napisać że wracasz do tematu wątku albo przywołać dziewczyny do porządku Że za bardzo zeszły na inny tor :rofl: my się tutaj nie obrażamy jeżeli jedna drugiej zwróci uwagę. Co do regulaminu to już kiedyś o tym pisałam że jest niedostępny od kiedy forum się zmieniło ale redakcja nie odpowiedziała.

1 polubienie

Ok, pomyliłam flagowanie z oznaczaniem wątków jako powielony :wink:
Flagowa może każdy, ale oznaczać, że np watek jest powielony czy są w nim nowe odpowiedzi dostają użytkowniczki dopiero po jakimś czasie :wink:
Chodziło mi o to :

I ja również przyłączam się do tego co napisała @Kalusia161, uważam tak samo.

Całe szczęście wszystko już jest jasne, wytłumaczone, bez spiny i możemy zamknąć dyskusję :smiley:

@Mamamiski ja już widziałam reklamy na fejsie, ze dwa razy mi mignęła już :grinning:

1 polubienie

U mnie już wyskoczyła kilka razy ! :smiley: więc może po prostu innym mamusiom nie jest potrzebne dlatego nie dołączyły do nas :wink: ale jest dopiero początek miesiąca :slight_smile:

Ja już widziałam reklamę na fb :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:
Nawet miała z 9 polubień :grinning: często pojawia się mi też w reklamach na insta.

1 polubienie

Już 14 :smiley: jeden lajk ode mnie i widzę jeszcze ze dwa od dziewczyn z forum :smiley::heart:

3 polubienia

Wow widzę wy bardzo śledzicie firmę :stuck_out_tongue: ale aż dziwne, że tak mało lików, bo jednak to znana firma i na pewno każda z mam coś miała z Canpola :smiley:

Nie każdy jest zainteresowany, w sumie mi się te reklamy pojawiały dużo wcześniej zanim dołączyłam do forum, ale nawet w to nie wchodziłam bo miałam trochę inne zdanie na temat takich forum :smiley: po pierwsze wydawało mi się, że żeby coś wygrać na takim forum to graniczy z cudem, a po drugie trochę wydawało mi się, że tu może być tak jak na tych madkowych fejsbukowych grupach :face_with_peeking_eye:

Ja w pierwszej ciąży byłam na takiej grupie, a w drugiej już sobie darowałam, ale generalnie fajnie, że takie grupy powstaja w większości można się dowiedzieć przydatnych rzeczy i tu z resztą też :slight_smile:

Ja dołączyłam do forum z polecenia kolezanki w 2023. Najpierw na forum lovi… a jak sie spodobalo i zobaczyłam reklame canpol to i tutaj :slightly_smiling_face: i tak jestem :slight_smile:

2 polubienia

Hej :heart:
Dziś najbardziej ucieszyło mnie to, że dziecko w końcu zasnęło bez marudzenia, a ja zdążyłam wypić kawę na ciepło i serio, takie małe rzeczy teraz dają największą radość :sweat_smile: Na co dzień cieszą mnie właśnie drobiazgi: uśmiech dzieci, spokojny poranek, dobra rozmowa, chwila ciszy. Jeśli chodzi o dbanie o zdrowie, to bez szału i staram się pić dużo wody, w miarę normalnie jeść, trochę się ruszać (spacer z wózkiem też się liczy :wink:) i kiedy się da, wyspać. Bez presji, bez ideałów, po prostu na tyle, na ile życie pozwala.

1 polubienie