Radość z codzienności 💕

Wow tak czytam Twoje wpisy i musisz być mega pozytywna babka :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Widzialyscie ten reportaz ? Dla Mnie to jest jakies nie pojete ;/

No jestem w szoku… jak można w ciąży spożywać alkohol, a ta matka całą ciążę to robiła… tyle kobiet marzy o dziecku… a ta zrobiła takie coś … :rage::rage::rage:

Wlansie mnie też to dziwi że tak mało

Nóż się w kieszeni otwiera, co za paskudne babsko! Dlaczego :cry::cry: dlaczego dziecko musi teraz cierpieć przez to, że to babsko bo mama jej nazwać nie można chlało w ciąży :woman_facepalming: powinni ją dożywotnio zamknąć żeby w kolejną ciążę nie zaszła…

1 polubienie

Ja nie oglądam takich reportaży bo mam chyba za miękkie serce nie mogę patrzeć na cierpienia dzieci :face_holding_back_tears:

Takie osoby powinny mieć usuwane narządy rodne. Pewnie jakby się opiekowała też by pijana była.

1 polubienie

Dokladnie to jest cos strasznego , dla tego dziecka krzywda na cale zycie …
@ironiczniepateyczna zeby tylko :smiling_face_with_tear:

Obejrzałam ten reportaż, jest dostepny na uwaga TVN - ale tylko dla ludzi o mocnych nerwach, okazuje się że prócz dziewczynki która się urodziła (dostała 5/10 w skali i ważyła 2kg) to ta baba ma jeszcze syna, którego też urodziła pod wpływem alkoholu i jeszcze jedno dziecko które zostało jej odebrane :frowning: po tej pierwszej sytuacji już powinna być pod jakimś nadzorem! Tam nawet sie wypowiadali sąsiedzi, że próbowali jej pilnować i wgl, ale ona uciekała. Ciężki temat, ale jak takie sytuacje występują to powinni taką kobietę zamykać w ośrodku i trzymać do dnia porodu - innego wyjścia nie widzę.

1 polubienie

No wlasnie szkoda dzieci , pewnie po pijaku je tez robila ;(

Ja nie lubię oglądać ani czytać takich rzeczy, bo dla mnie to jest niepojęte!
@MamaMalinka spokojnie, każdy z nas był tutaj nowy , a powiem ci ja jestem już kilka dobry lat na forum i też nie zawsze dostaje produkty do testowania, czasami jest mnie tutaj mniej czasami więcej, na tyle ile maluszek mi na to pozwala. Więc nie ma coś ie poddawać, jeżeli masz czas to zawsze możesz zajrzeć i napisać swoje doświadczenie, zdanie itd…
A dziewczyny nie miały nic zlego na myśli zwracając Ci uwagę. Uwierz mi, że na tym forum jest naprawdę miło i każdy może na siebie liczyć, na jakieś dobre słowo, radę itd. Oznaczenie też wątku nie skreśla cię od razu z testowania. Liczy się pomoc przede wszystkim.

Aż się myśleć nie chce :smirk:

No tak ale nie mogą jej ubezwłasnowolnić bo tak chcą. Pozatym kto ? Ktoś musiał by to zgłosić z rodziny. Tym bardziej że picie alkoholu w ciąży nie jest karalne. Państwo nie ma też żadnego prawa robienia przymusowej antykoncepcji. Chociaż szkoda to taka jest prawda

Ja czasem ogladam takie reportaże jak sie mi coś wyświetli i jestem przerażona.
Niestety za często się slyszy o takich sytuacjach :frowning:

1 polubienie

Jestem w szoku… no jak tak można… już dawno powinni się nią zająć

No tak tak, niestety sytuacja taka że nie można jej od tak zamknąć chociaż tam sytuacja taka, że to było zgłaszane, wiedziały ośrodki, wiedział sąd, mieli ją nawet zamknąć na rok w więzieniu bo nie podjęła się prac społecznych, ale no właśnie coś poszło nie tak :smiling_face_with_tear: najbardziej to w tej całej sytuacji szkoda tych bezbronnych maluszków bo co one winny :frowning:

To akurat racja co dziecko winne jak one nie ma pojęcia o co chodzi.