Refluks u dziecka problemy z laktacja dylemat z butelką jak sobie z tym poradzić

Tylko też miej świadomość że u dziecka ten refluks jest fizjologiczny i w niektórych przypadkach ustępuje w wieku 6 miesięcy w niektórych jak usiądzie a w niektórych nawet do roku

U mnie maluszek ulewał ale tak typowo i tylko przez chwile. Nie miałam większych z tym problemów

Dokładnie tak jak @Karcia piszę , jesteś nowa to jeszcze nie wiesz żeby nie tworzyć spamu odpowiedzi jednej po drugim odpisujemy używając @… bo inaczej robi się bałagan i dziewczyny nie mogą się połapać i ciężko jest się w tym spamie odnaleźć.

To ja miałam muszlowy z canpol smart sense i po sesji butelkowym już nic nie ściągnęłam - robiłam taki test. To samo z ilością - muszlowym więcej ściągałam. A butelkowy miałam z philipsa Natural Motion. Jak widać każdemu sprawdza się co innego :slight_smile: też byłam zdziwiona że muszlowy daje sobie lepiej radę niż butelkowy

Oczywiście że tak. Każde piersi są inne. Prawda jest taka że polecajki polecajkami ale trzeba spróbować na sobie bo inaczej się nie dowiesz co ci pasuje a co nie

Ja jeszcze nie używałam muszlowego i w sumie jestem ciekawa jakby się u mnie sprawdza. Ten zwykły elektryczny co się trzyma w ręce ściąga mleko ale trzeba go trzymać

Właśnie może muszlowy laktator pomoże :heart: ja mam zwykły to ciężko mi powiedzieć ale dziewczyny bardzo chwalą :heart:

1 polubienie

Muszlowe właśnie są o tyle fajne, że ręce jednak pozostają wolne, to na pewno wiele wygodniejsze :star_struck:

1 polubienie

No dokładnie. Ja jak kiedyś karmiłam co 3h i odciągałam to by było wtedy idealne bo bym mogła się szykować do wyjścia i odciągać a tak to musiałam wcześniej wszystko robić ….ehhh

1 polubienie

@Mamuska357 wlasnie i mnie coraz bardziej kusi zakup muszlowego, u nas laktator w ciągłej akcji więc byłaby to spora oszczędność czasu :heart:

1 polubienie

Laktator to ciężki temat, każdej pasuje coś innego. U mnie lepiej spisał się laktator muszlowy bo w nim wiecej mleka mi się odciągało ale ja akurat miałam laktację już rozkręconą. Pomyśl o suplementacji kozieradką i słodem jęczmienny zamiast saszet.

U nas ulewanie też było mega duże i nam pomógł osteopata. Synek też się urodził przez CC bo był owinięty pępowiną i się okazało, że ma napiecia i przez to ma problemy z układem pokarmowym. Dodatkowo stosowaliśmy też syrop na refluks. Ja nie chciałam wprowadzać zagęszczaczy i MM więc walczyłam, żeby znaleźć przyczynę. Polecam sprawdzić napięcia u osteopaty, oni na prawdę działają cuda.

U nas w przychodni baba twierdzi że to fizjologia i dziecko musi swoje wycierpieć a ja nie chcę zebrać w momencie jak dziecko cierpi dlatego szukalismy sposobu . Laktator mam dobry ale pojedynczy to jedyny minus mała miała napięcie barkowe chodziliśmy do fizio ale więcej mam pomogła nasza praca z dzieckiem nie fizio bo nie zauważyła nawet Asymetrii. Dochodzę do wniosku że zrezygnuje z laktacji bo tu już idzie na siłę . Moje mleko w dużej ilości nie służy dziecku mała nie chce cyca więc chyba nie ma się co na siłę katować

1 polubienie

Ja mam i polecam tylko podwójny lepsze rozwiązanie :slightly_smiling_face: bynajmniej dla mnie , ja kupiłam jeden i żałuję że nie wzięłam podwójnego :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Jesli nie czujesz tego to tak jak mowisz , nie warto robic niczego na sile . W koncu szczesliwa mama to szczesliwe dziecko .

Ty też nie chodzi by się katowac ta laktację …. Bo tylko niepotrzebnie będzie się flustrowac

No tak z dnia na dzień tak dojrzewać zaczynam do tej decyzji

@KaskaMaziejuk a ile malutka ma ?