Refluks u dziecka problemy z laktacja dylemat z butelką jak sobie z tym poradzić

To prawda że się zdarzało jak był mniejszy że kopnął i się wylewało ale teraz to się już nie zdarza bo jest za długi :grin:

@Mama.kacperka ja dalej jak karmie to mi czasem z drugiej piersi wycieka mleko. Teraz jak go przyssawam to lekko żeby tylko zebrał trochę mleka a nie żeby mi go ściągał

@Mamii ja też mam już ustabilizowaną a jednak jeszcze mi zdarza się że wycieka. Niewiele ale jednak coś wycieka i brudzi. Zazwyczaj go używam jak przystawiam małego do piersi za pierwszym razem i z drugiej coś wycieka. Ja wypiję z pierwszej i daje go do drugiej to już nie używam. To są małe ilości, dziś z rana mam 10ml. Też myslam ze jak laktacja się ustabilizuje to nie będę go używać a jak widać każda jest inna. Dlatego jakbym miała karmić małego poza domem to jest problemik muszę mieć właśnie kolektor nadal.

@asiam1 ja też kupiam jako pierwsze kolektor muszlowy właśnie Canpol i mi się nie sprawdził. Niezależnie jak go ustawiałam i nakładałam zawsze miała mokry stanik albo poduszkę do karmienia

1 polubienie

jezeli jest problem z laktoza jak pisałaś wyżej to ja bym sprobowala na Twoim miejscu zobaczyc czy będzie poprawa po alergicznym pepti syneo
starszy na tyle mial nasilone ze pomoglo ale nie zatrzymalo calkiem
a z mlodszym jak probowalm na inne hipp to mial kupy jak Twoje dziecko kamyczki i inne objawy krew sluz. na pepti syneo plus butelki z odpowiednim przepływem canpol i praktycznie sie calkiem skończyło ulewanie

i przede wszystkim ja praktycznie odstawiłam mleczne karmiąc moim

Ja przy starszej miałam sytuację taką że przy jednym karmieniu potrafiłam mieć pół takiej buteleczki. Dlatego też przy młodszej powiedziałam że kategorycznie nie chce karmić piersią bo dla mnie to była trauma właśnie to że z jednej strony mi cieknie z drugiej strony cieknie bardzo się z tym czułam niekomfortowo

2 polubienia

Dokładnie u nas to samo , było zmiana mleka na pepti pomogło.
@KaskaMaziejuk a czy dziecko ma jakąś wysypkę na buzi ?

1 polubienie

U mojej znajomej pomogła pozycja tzw biologiczna dziecko pijąc mleko samo się odbijało.
W naszym przypadku też było mega ulewanie nawet nosem :pensive: w sumie było tak przez 3 miesiące później trochę się uspokoiło. U nas w dzień mm lub moje odciągnięte, a w wieczorem w nocy i rano pierś . Mała wtedy pije na tzw śpiocha i nie ulewa wcale- pije wolno i spokojnie nie łapiąc powierza . A jak się męczyłam i walczyłam o laktację żeby pila też w dzień to było dużo gorzej.

1 polubienie

W nocy to sobie pieluchę wkładałam na drugą pierś i do rana nie byłam tak zalana :face_with_hand_over_mouth:

Dla mnie to był dramatyczny dyskomfort.

Nie mogę dawać dużo mojego mleka bo zwiększa się problem z refluksem najlepiej było jak karmiłam cycem jednym ona za długo nie ssała i dokarmiam mam . Ale teraz mleka mało .

Właśnie u mnie te pozycje nic nie dawały nawet ja 1.5 godziny pionizowałam co chwilę odbijałam i nic absolutnie to nie dało . Ja sama do dziś mam refluks boję się że ma to po mnie ja ogólnie mam felerny układ pokarmowy jestem już po usunięciu części jelit musieli życie ratować :expressionless:

Nie ma żadnej wysypki i nie miała ogólnie to mleko jej smakuje tylko jak spożywa tylko te antyrefluks to za ciężko z kupą bo to z mączka tą jest. Jak piła coś tam z cyca i dokarmiam mlekiem było wszystko jak trzeba ale ja muszę się laktatorem katować bo ona nie zawsze chce pierś

Ja na początku piękna laktację miałam ale przez refluks się zepsuło teraz może 5 ml z obu piersi ściągam.

No ja muszę pić te bez laktozy bo dodaje saszety na laktację jak pije bez laktozy mała nie marudzi i brzuszek nie boli jak wypije z laktozą dramat

Ja też po CC bo mała by się nie urodziła parametry jej spadały i mi ciśnienie spadało wody płodowe zielone wyszło w trakcie cesarki owinięta szyja 2 razy i mój organizm nie chciał rodzic a mała już naciskała głową i brzuch opadł więc nie było szans na poród naturalny . Ja laktację rozkręciłem w 3 dniu i była piękna mleka miała ogrom w szpitalu w szoku byli ale przez refluks się wszystko zepsuło

Przyrosty ma dobre bo dokarmiam mm mojego przez kryzys nie starczyło bo stanęła jej waga całkowicie i przez 2 tygodnie nic nie przybierała i okazało się właśnie wtedy że nie mam prawie pokarmu . Rozkręciłem laktatorem. Katowalam się co 2 godziny i odbiudowalam ale ona nie zawsze chce cyca i tak o to znowu kryzys . I muszę katować się laktatorem ona długa swoje waży ja jestem niska iam krótkie ręce i ciężko ją nosić jak mam laktator :sweat_smile:

No ja mam jeden i długo muszę siedzieć a ona lubi na rękach posiedzieć. Plus te ulewanie więc musi siedzieć :sweat_smile:

Tak ale moje dziecko nie lubi :sweat_smile: bo kupiłam huste i specjalne nosidła

Ja muszę nosić dziecko miałam butlowy laktator i absolutnie odpada korzystanie z niego bo nie miała b jak dziecka nosić a ulewa więc musi często na rękach siedzieć :sweat_smile:

1 polubienie

Muszlowy nie ściąga tak dobrze. Ja zakładałam sznureczek na niego i przyczepiałam do biustonosza jak się nawet odezwał to spadł centymetr więc nic się nie wylało. Mogłam sobie chodzić z nim wszędzie. U mnie udawało się zazwyczaj tak pół buteleczki ściągać jeszcze po odciąganiu

Pisałam to już innej użytkowniczek ale napiszę jeszcze. Możesz oznaczyć kogoś wpisując przed nazwą użytkownika @ wtedy osoba dostaje powiadomienie że jej odpisałaś albo możesz sobie zacytować kogoś wypowiedź. Klikasz np w moim komentarzu na zdanie do którego chcesz się odnieść i pojawia ci się cytuj wtedy w twoim komentarzu pojawia się ta wypowiedź a osoba jest automatycznie oznaczona. Dodając 10 komentarzy pod rząd robi się bałagan. Nie pisze żeby co dokuczyć albo coś ale tak się umawialiśmy z dziewczynami i tak jest lepiej czytać odpowiedzi i komentarze :blush::blush:

2 polubienia

Ajjj to może być faktycznie ciężko. Moja córka też wiecznie chciała na ręce, ale całe szczęście z chusta się bardzo polubiła i nosidłem, więc z tym nie miałam problemu :rofl: