Regres snu w 4 msc

I nie wiadomo co gorsze, mam to samo z moim bobo w dzień 2 drzemki po 20 minut ale za to cała nocka super, czasem bym wolała choć jedną godzinna drzemkę, bo w ciągu dnia niewiele mogę przez to zrobić :sweat:

I śpi całe noce? O której kładziesz malucha?

Zasypia między 20.00- 20:30, śpi całą noc, budzi o ok. 5 na mleczko i dalej śpi do ok. 7, później poranna rutyna, zabawy, spacer, pierwsza turbo drzemka i dzień się toczy. To zbawienie po pierwszym dziecku, które w nocy bardzo źle spało, za to drzemki były super i mając takie porównanie nie umiem się określić co lepsze

Ja bardzo cenię sobie te 2-3 godzinne drzemki mojego syna. Ale nocy nigdy nie przespał całej. Teraz w ciąży mam płytszy sen to co chwilę mnie budzi

Moja ok 19.30-20 zasypia ale teraz ma ciężko okres i się budzi ok 2/3/4 mleko i bujamy się 2 godziny zanim znów pójdzie spać i tak do 7/8 pospi, w dzień ma właśnie różnie czasem godzinę lub dłużej pospi a czasem turbo drzemka

Mój tak samo, zasypia między 19 a 20 i budzi się albo o 5 zje mleko i śpi jeszcze do 7-8 albo bez mleka śpi do 6-7

Zaczal sie jak mala miala 3,5 msc i trwal do momentu az nie nauczyla sie zasypiac sama, ok 14 msc. Do tego czasu ciagly placz krzyk i spanie na rekach.

U nas regres z ok 4 miesiąca, nadal się ciągnie już przeszło 2 miesiące… Może, tym razem zęby?!

U nas było podobnie a zęby wyszły po 6 msc dopiero…

U nas jak nie brzuszek to zęby, lub nowe umiejętności, jak wyszły jej jedynki to zaczęło się nie spanie bo siadanie wchodzilo jak nauczyła się siadać to teraz 2 jej wychodzi na górze :sob::sob::sob: never ending story

U nas juz pół roczku stuknęło, a zębów brak, chociaż już od dłuższego czasu mały marudzi, co tłumaczyłam sobie właśnie ząbkowaniem :smile:

Zaraz zacznie wstawać to nie będzie chciała leżeć, u nas teraz taki etap :face_with_peeking_eye: Cięgle na nóżkach stoi w łóżeczku i jak mi nie zaśnie przy piersi lub na rękach to nie ma siły żeby sama “padła”, gdzie wcześniej mogłam ją zostawić w łóżeczku, chwilę się podkręciła i sama zasypiała. Bardzo dynamiczna sytuacja z tym spaniem. Ale powiem jedno, nigdy nie można na głos powiedzieć, że “moje dziecko ma super sen” bo zapeszysz i przestanie mieć ten super sen :sweat_smile::see_no_evil:

U nas też tak było i Ząbek pojawił się na 7 miesiąc. Teraz idą po kolei, córka ma 9 miesięcy, a ząbków pojawiło się już 6 :sweat_smile:

Ooo to niezłe tempo z tymi zębami, choć chyba nie zdziwiłabym się jakby u nas było podobnie :face_with_hand_over_mouth:

Moja nie ma xd ostatnio nam zafundowała taka noc że OMG mąż aż do pracy nie poszedł bo raz że sam nie miał siły dwa że nie chciał mnie samej zostawiać.
Dramat, a dziś lepiej. Ja nie wiem od czego to zależy… Może fazy księżyca powinnam sprawdzać :laughing:

Ja zawsze gorzej spie jak jest pełnia :crazy_face:

Też tak mam… Pełnia zawsze jakoś dziwnie wpływa na sen, ciężej zasnąć i częściej się wybudzam.

Muszę siostry podpytać może jakieś kamienie na ten sen są :upside_down_face:

Moja mama też mówi, że pełnia i spać nie będzie mogła, a mi to różnicy nie robi :rofl:

Mam nadzieję, że takie się utrzyma i szybko wrócą do nas przespane noce :rofl: