Regres w korzystaniu z toalety

Myslę, ze wiosną łatwiej bedzie do tematu podjeść na 100 procent. 

Mam taką nadzieję;)

czas pokaże, ale warto spróbować 

powodzenia i wytrwałości w tym odpieluchowywaniu :) temat ciężki ale no trzeba to przejść a potem juz bedzie fajnie :D 

U nas kiepsko szło odpieluchowanie w sumie z 2 dzieckiem to ponad 3 lata miał także nie ma się czym chwalić 

Mój będzie miał ponad 2.5 roku kiedy zaczniemy odpieluchowywac i to niewiadomo z jakim skutkiem

powodzenia życzę

U mnie szybko ,bo przed 2 rokiem życia obie córki były już w majtusiach bez pieluchy :) Na noc też nie potrzebowały ,bo nie zdarzały się niespodzianki. Jedynie moja pierwsza córka ciężko miała się przełamać do robienia kupki na ubikacji i czasem ukrywała się za drzwiami i robiła w majtki (świadomie). Ale miała też częste problemy z zatwardzeniem (co wydaje mi się ,że bała się robić na ubikacji ,że będzie ją bolało). A siku bardzo szybko na ubikacji ,nawet w nocy. Druga córka bezproblemowo.

Ja mam nadzieję, że u nas też jakoś to pójdzie, chociaż nie mam entuzjazmu, 

niby wie, że tu siku ale nie robi;./

przyjdzie czas, że dziecko się nauczy

a jaki był najniższy wiek maluszka jaki słyszałyście kiedy się odpieluchował ?

Koleżanki siostrzenica 11 miesięcy.

po roku u mojej znajomej :)

Czytałam zero wcale nie jest tak zdrowo jak za wcześnie. Ja mogę oficjalnie powiedzieć że odpampersowanie córka . Robi już ładnie siku i kupkę do nocnika. 2.5 roku :D 

Xyz super nic tylko się cieszyć:) macie z głowy to najważniejsze i oczywiście jest też oszczędność same plusy 

Ja czekam aż będzie ciepło i też będę próbować syna odpampersowac.

No taka prawda że najlepiej jak jest ciepło 

Starszego syna odpampersowali mi teściowie jak zabrali go na wakacje jak miał 2,5 roku . No my zaczęliśmy w domu z mężem od dłuższego czasu , a teście jak go zabrali na wakacje to ponoć poszło z górki . Na lato też będziemy chcieli młodszego puszczać bez pampersa po ogródku żeby uczyć do nocnika :p 

ja zawsze jak kupuje pieluchy to mowie ze to juz ostatnie;) teraz  mamy spory zapas mam nadzieje że to już to naprawde ostatni zakup pieluch;) 

Ja też mam zapas ale jak nie starszy to młodszy skorzysta ;)