Wszystkie chyba mamy tą samą teściową
No trochę im się nie dziwię, jak mi opowiadały, że za ich czasów dzieci leżały w becie, nie kładziono na brzuszek itp…
Wszystkie chyba mamy tą samą teściową
No trochę im się nie dziwię, jak mi opowiadały, że za ich czasów dzieci leżały w becie, nie kładziono na brzuszek itp…
ja już tego nie słucham, ile można. wiemy same co dla naszych dzieci najlepsze , one już swoje wychowały
Rekawiczki zaburzaja rozwoj… zdecydowanie nie! Sensoryka od pierwszych dni jest bardzo wazna!
i to jest najlepsza rzecz !
dużo mówią o tym z na boso chodzić to dla zdrowia , to nie wiem dla czego te babcie czy teściowe tak nalegają na te skarpetki czy kapcie … my tez takie będziemy ?
Hahaha no dokładnie:joy: to chyba takie babcine troski. A teraz wszędzie mówią, że chodzenie na boso to samo zdrowie… Czasy się zmieniają, ale instynkt babci zostaje
Właśnie się też kiedyś nad tym zastanawiałam i stwierdziłam że pewnie tez takie będziemy
Właśnie teściowe wszystkie takie same a mamy chociaż często w wieku teściowych są już inne. Np moja.mama jak jej coś powiem w kwestii wychowania to doda że kiedyś było inaczej ale robi po mojemu
Dokładnie tak. Moja teściowa chciała dawać słodką wodę, a ja stanowczo jestem przeciwko. Uważam, że to niezdrowe, zwłaszcza dla dzieci, i wolę trzymać się swoich zasad dotyczących wychowania i żywienia.
Ooo matko oby nie .
Na dłuższą metę nie da się tak wszystkiego sprawdzać Na początku człowiek jest bardziej ostrożny, a później już robi się na oko.
U mnie to samo
Dziecko ma czkawkę- ubierz mu skarpetki, bo na pewno zimno mu albo daj wody do picia (maluch 6 tygodni).
I oczywiście każdy płacz oznacza, że dziecko jest głodne.
Na dłuższą metę można zwariować
Taa według mojej teściowej to dziecko wiecznie głodne .
Ja wszystko robiłam na oko na dobre mi to wyszło, nie mam chociaż bzika na punkcie wszystkiego i nie latam z termometrem po chałupie
a znam takie przypadki
one maja już to wszyte, o czymś mówić muszą
Moja córka była od malutkiego szczuplusienka i raz jak teściowa przyjechała a mała akurat płakała wpadła z buzią do mojego męża,zaglodzisz to dziecko zobacz jak ona wygląda, a ja na to przecież to nie on karmi tylko ja a mała miała może w tedy z miesiąc. Bo ogólnie moja teściowa mnie nie uważa mówi zawsze do mojego męża albo bez osobowo. Czyli np, trzeba mu pampersa zmienić, i zawsze są jazdy bo widzimy się w sumie z teściową tylko na jakiś urodzinach bądź jakimś grillu u siostry męża więc jak nie mówi do mnie to ja udaje że nie słyszę i ją to strasznie irytuje więc np po 3 razie mąż już nie wytrzyma i mówi zmień mu tego pampersa a ja mówię po co jak dopiero mu zmieniałam
albo np do rocznego dziecka mówi herbatki się na pijesz? Ile ci mama słodzi ?
No a przecież roczniak nie odpowie, babciu tak mama mi nie słodzi , nie wiem co ona sobie myśli nie umiem jej rozgryźć po 15 latach ale ogólnie uwielbiam ją irytować ignorowaniem jej. Wiem wredna jestem ale jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie jak to się mówi
w sumie teściowa nawet do tej pory córce potrafi powiedzieć że brzydko wygląda bo jest za chuda. A córka ma 160cm wzrostu i rozmiar XS albo s więc wydaje mi się że tragedii nie ma
Masz prawo stawiać granice, zwłaszcza gdy ktoś cię ignoruje czy krytykuje jako matkę. Twoja reakcja to forma obrony, nie „wredność”. A xS czy s przy 160 cm? To normalne! Masakra to ja wtedy otyła pewnie bym była ;p
ooo to ja już pewnie w granicach anoreksji byłam ;p
W tych czasach już się nie stosuje
Ja przy 171 cm też miałam rozmiar S, ważyłam 50 kg i nie wyglądałam przy tym jakoś specjalnie jak „kościotrup”
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.