Remont przedpokoju

My mamy przedpokój w kwadracie ok. 2,5x2,5m i mamy ścianę naprzeciw drzwi wejściowych właśnie czarna (tam są drzwi ukryte do łazienki) + czarny sufit. Mnie się podoba. Do tego mamy złote dodatki głównie z PRL.

Czarny kolor sufitu podwyższa pomieszczenie naprawdę choć często zgubnie mówi się o to że czarny przytłacza. Nie prawda. Nam optycznie wyciągnął w górę pomieszczenie. 

Witam wlasnie remontuje przedpokoj. Jest w bloku wąski 1 ścianę tam gdzie drzwi wejściowe chce zrobić czarna reszta ścian jaśniutki szary mysle co z sufitem czy zrobic tez szary A moze czarny? Tylko nie wiem czy z czarnym Noe poszaleje za bardzo. Proszę o rady i zdjęcia.

Dziekuje

Zdjęcie poglądowe długości przedpokoju jeszcze przed remontem

Może to całkiem dobrze wygladac :)

Ja bym zrobiła szary sufit, bo nie lubię, jak jest zbyt ciemno w pomieszczeniu, ale każdy woli co innego :) Ale w sumie można rozjaśnić pomieszczenie dodatkami, także sufit czarny + odpowiedni wystrój i może z tego wyjść coś super.

Czarny sufit tylko jeśli pomieszczenie jest wysokie bo czarny zawsze da Ci efekt pomniejszenia pomieszczenia i jeśli sufit jest nisko zrobi się klaustrofobicznie :).

Osobiście na czarny zdecydowała bym się chyba jedynie do sypialni . Bo nie lubie jak jest ciemno no chyba że wlansie sypialnia to wtedy wskazane że może być ciemno ale też nie zawsze bo ja np mam w sypialni otwarta garderobę i jak się przeglądam w lustrze czy chce coś znaleC to slabo widać jak np wszytkie rolety mam zasuneite. A tak tu lubię jasne pomieszczenia . W całym mieszkaniu u mnie króluje biel/szarość .

Szczerze to nie zdecydowałabym się na czarny.. Mam podobny przedpokój, wąski i dlugi, może troszkę szerszy , mam tez szafę w zabudowie i jasny kolor na ścianach , a i tak jest tam dość ciemno.. 

Eska nie koniecznie. Czarny kolor powoduje głębie i nie wiadomo gdzie "się kończy" więc wcale nie obniży pomieszczenia. 

Co do koloru to oczywiście każdy ma swoją wizję i w czym czuje się dobrze. Ja postawiłam na czarny i jestem mega zadowolona. To też bardzo odważne rozwiązanie. 

Ja.osobiscie nigdy nie byłam.w pomieszczeniu gdzie był czarny sufit więc nie wypowiem się. Wydaje.mi się,  że takie pomieszczenie musi być dobrze oświetlone żeby nie było w nim ciemno. Osobiście tego nie widzę..  nasz majster mówił,  że malował sufit czarny w łazience i jest to ciężki kolor.. nie polecał ale wszystko wedle gustu..

Ja osobiście lubię jasne pomieszczenia :) Tym bardziej ,że przedpokój już nie jest oświetlony jak pokoje ,bo nie ma okna:) Ciemna podoba mi się sypialnia ;D Sufit w przedpokoju zrobiłabym jasny :) 

Koniecznie wrzuć fotkę po remoncie bo jestem mega ciekawa efektu :)

Mi się wydaje, że czarny pomniejszy pomieszczenie ale nie wiem bo nigdy nie miałam ani u nikogo na żywo nie widziałam. Jednak osobiście wolę jasne kolory.

Również jestem ciekawa jak wyjdzie finalnie efekt :)

Znalazłam zdjęcia w internecie pomieszczeń z czarnym sufitem i przyznam, że ładnie wyglądają;) ciekawe jak na żywo bo zdjęcie można udoskonalić;)

Wszystko ładnie wygląda jak ktoś kto się.na tym zna zaprojektuje. Ja nie mam takiego daru, takiej wyobrazni.

Uwielbiam właśnie oglądać wizualizacje architektów, bardzo lubię oglądać takie programy dotyczące remontów 

Ja to nie mam wyobraźni niestety.. Przy remoncie.bardzo przydaje.sie

Mi się też podobają czarne sufity ale chyba do takiego małego pomieszczenia bym nie dala chyba że zrobi się dobre oświetlenie 

Ja mam czarną łazienkę i miałbyć czarny sufit, ale jednak zrezygnowaliśmy, bo już w ogóle byłoby ciemno:p 

ale lubię jak jest takie kolory:p

No efekt ładny na zdjęciach ,ale to jednak spore pomieszczenia :) Przy małych bym jednak postawiła na jasny sufit :) 

Ja wolę jednak jasne kolory. Ciemnosc mnie przytłacza.