Rodzaje kaszlu - suchy czy mokry kaszel u niemowlaka?

ja wczoraj byłam z synkiem własnie u lekarza bo kaszle i dostalismy dwa syropki do picia

My na kaszel wieczorem smarujemy maścią rozgrzewająca i owijamy cieplym kocykiem

ciepła piżamka, kocyk, herbatka z syropem malinowym i lekarstwo

moj synek cos zaczal kaszlec musimy wybrac sie do lekarza, czy 6 mies dziecku podaje sie syropek ?

Nasz na kaszel miał pulmol beybe di smarowania na plecki i pierś i przeszedl kaszel

coline: może maluch Twój ząbkuję?? stąd kaszelek

ja jak synek kaszlał to poszłam do pediatry i dostaliśmy syropek

Kajeczka1985: w przypadku każdego niepokojacego objawu warto udać się do pediatry, ale czasem kaszelek występuje przy ząbkowaniu, poza tym dzieci naśladują rodziców, u mnie synek kiedyś przyuwazył, że mama pokasłuje, więc i on zaczął

czasem dzieci pokasłują i nic zlego to nei znaczy

moja pokasłuje, sporadycznie jak coś drapnie np kurz:)

to może mieć uczulenie na kurz.

mój maluszek kaszle jak chce zwrócić na siebie uwagę

ja na początku bardzo reagowałam na to kiedy synek kaszlał i czasem robił to specjalnie więc teraz tylko obserwuje

Kaszlą często jak im ślinka zaleci…

mojego to bardzo bawi jak zakasła albo sobie kichnie

oj czassami dziecko kicha bo kurz gdzies sie dostanie… ja pewnie nie wiem jak bede reagowala przy pierwszym dziecku… pewnie od razu bede leciala do lekarza

mój miał kaszelek jak miał zaledwie tydzień

Nasz synek czasem,tak śmiesznie kaszle jakby udawał ze to robi

u nas wlasnie tak samo, ale wydaje mi sie ze syn kaszle bo za duzo sliny ma i czasem jakby sie ksztusi nia

moze w ten sposob oczyszcza tez sobie drogi oddechowe, albo cos go tam gryzie wiec dlatego kaszle…A malo teraz pylkow w powietrzu i kurzu