Rodzaje kaszlu - suchy czy mokry kaszel u niemowlaka?

inhalacje są bardzo dobre

podobno dobre są inhalacje

ale nie każdemu pomagają, synkowi szwagierki inhalacje nie wiele dają

Kszel okropna sprawa u nas z mlodszym, odrazu wymioty i kilka noicy zz głowy… jak on zaczyna mieć kaszel to ja jestem jeszcze bardziej chora.

Nasza córeczk ajak była w okresie niemowlęcym całe szczęści enie chorowała więc nie przechodziła przez kaszel, który niekiedy daje w kość nawet osobie dorosłej. Teraz kiedy zdaża się kaszelek podczas choroby podaję Dexapico i po kłopocie :wink:

Inhalacje to podobno dobre są na katar i przeziębienie

ja też słyszałam dużo dobrych rzeczy o inhalacji

sama pamiętam inhalacje z czasów dzieciństwa, zawsze lepiej spróbować tego niż od razu dawać dziecku antybiotyki

mój mały tylko raz był przeziębiony i strasznie męczył go suchy kaszel ale po syropku na szczęście minął

niemowlęta czasem pokasłują bez przyczyny, a przewrażliwione mamy już węszą chorobę, moja pediatra tak mówiła

mój teść tak ma, że kracze małemu choroby jak tylko kichnie czy zakaszle

niewiedzialam ze tyle rodzajow kaszlu jest

ja już nie raz słyszałam o różnych rodzajach

czasem trudno odróżnić kaszel jeden od drugiego

Również nie słyszałam o tylu rodzajach kaszlu.

Nie umiem do końca rozpoznać u siebie jaki ja mam rodzaj kaszla, a co dopiero u maluszka, Będę chodzić do lekarza, a z czasem sama może opanuję co jak.

oo pierwsze słyszę o tylu rodzajach kaszlu

to bardzo wazne aby rozrozniac poszczegolne rodzaje kaszlu dlatego tez uwazam iz kazda mama powinna sobie zakodowac te wymienione wyzej.

przecież nawet i u nas dorosłych musimy odróżnić rodzaj kaszlu, żeby kupić odpowiedni syrop, czy nawet lekarz przed zbadaniem zawsze pyta jaki rodzaj kaszlu mamy, więc tym bardziej oczywiste że tak samo jest u dzieci

nigdy nie moglam rozroznic jaki kaszel