Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

a moja sasiadka miala dawac malemu mleko na recepte a daje mleko krowie 3,2% brak slow

no to nieźle bo do 3 roku życia dziecko powinno pić mleko modyfikowane a nie takie zwykłe krowie… ja małej czasem dam takiego zwykłego mleka sie napić ale to tylko tak troche żeby sobie spróbowała i to dopiero teraz jak ma już te 1,5 roku ale rano i na wieczór i tak dostaje mleko to z gerbera plus dosypuje jej trochę kaszki do tego

a tamten maluch ma 7 miesiecy to stanowczo za wczesnie na takie cos ;/

ja odkąd przestałam karmić daje mleko kozie, moja lekarka powiedziała że jest zdrowsze niż krowie

oj ja tez nie wiem gdzie takie mozna kupic… szkoda ze nie mamy takiego dostepu do mleka koziego

kiedys mialam okazje sprobowac bebilob pepti i naprawde to ma straszny smak

strasznie dużo tych rodzai mleka, nie miałam pojęcia,że jest tego aż tyle

ja tez sprobowalam kiedys bebilon pepti bo sasiadka miala jest ochydne nie wiem jak dziecko moze to pic

male dzieci nie odrozniaja smakow i pija a my mamy juz rozwiniete kubki smakowe

oj nie zgodziłabym się… czują smak… ale jak podaje im się tylko jeden rodzaj mleka to nie znają jeszcze innych smaków i nie wiedzą że istnieje coś co może smakować inaczej, lepiej… ale jakby dać im wybór to jedno by wypiło a drugim np. plulo

pewnie ze czuja smak moj odrazu reaguje inaczej na cos czego predzej nie jadl

tak na naszym rynku jest ogrom mlek modyfikowanych. my zaczeliśmy od Nan, które niestety szybko musieliśmy zmienic na Bebilon gdyz maluch zaczął miec problemy z załatwianiem sie teraz problemy mineły

my zaczęliśmy od Bebico zobaczymy jak malutka po dłuższym stosowaniu będzie reagować …

BEBILON polecam

ja też stosuje Bebiko mała ładnie przybiera na wadze wszystko jest w porządku

humana jest dobra ale dosc kosztowna

humana i bebiko sa dobrymi mleczkami dla maluszkow

a co sądzicie na temat mleka sojowego

tylko że humana nie każde dziecko chce pić

wszystko zależy od dziecka i tego czy będzie dobrze je przyswajał