ja też bebilon kupiłam i się sprawdził teraz na szczęście nie muszę już dokarmiać
no ja chciałam take melko jakie dziecko bedzie ciagle piło, no ale mamy problemy teraz i chyba zmienie właśnie na bebilon
mojej najbardziej podpasowało mleko hipp nie miała po nim problemów z brzuszkiem i dobrze się wypróżniała i przy kolejnym dziecku też zostanę wierna hippkowi:)
a mój hippa nie lubił
my mamy nan, a hipp ma błonnik i to jest pozytyw…
ja podaję enfamil
no właśnie ja przeszłam na hipp z bebiko bo po bebiko miała problemy z kupką
dobrze że jest duży wybór bo zawsze coś się znajdzie co podejdzie dziecku
ja czasem jak podaję dziecku mleko modyfikowane to wybieram to HA, żeby uniknąć alergii
Nie wiedziałam ze jest tak dużo rodzajów mleka
dobrze, że jest taki wybór rodzajów mleka, każde dziecko ma inne potrzeby i wymagania
dzięki temu , że jest taki wybór to można dostosować mleko do dziecka
u mnie lekarz na początku zalecił mleko HA ale synek nie miał alergii więc kupowałam mu to zwykłe
mleko matki jest zdrowsze bo posiada siarę
ale nie kazdy może karmić piersią więc wtedy podajemy maluszkowi mleko modyfikowane
mleka smakowe to chyba dopiero od roczku się podaje
oj ja nie wiem akurat mlek smakowych dziecku nie podawałam.
są mleka smakowe to te wszystkie Junior które podaje się dziecku gdy skończy rok a tak to mleko modyfikowane jest mleczne jedno bardziej słodkie drugie mniej jesli nie można karmić piersią to wtedy w porozumieniu z pediatrą można dobrać mleko popytać tak że można znajome jakie one mleko podawały sprawdzić czy maluszkowi bedzie pasować do naprawdę jest wiele rodzajów i marek a smakowe to prędzej są kaszki pierwsze już od 4miesiąca mozna wprowadzić
Mój synek po zwykłym Bebilonie 1 miał zielone kupki i bolał go brzuszek, zmieniliśmy na Bebilon HA było troche lepiej, ale synek ulewał duzo i robił kupke co kilka dni. Dopiero gdy pediatra zmienił mleko na Bebilon pepti 1 , nie było już problemów z brzuszkiem, za to mały puszczał dużo bąków które brzydki mialy zapach.
Gdy moje dziecko skonczyło 3 i pół miesiąca zmieniliśmy mleko na zwykłe Bebiko 1 . Brzuszek nie boli i kupki są ładne ![]()
u nas nestle ha po innych zaraz jest biegunka