Rodzaje mleka modyfikowanego - jak wybrać najlepsze mleko modyfikowane dla noworodka

ja już zaczęłam wprowadzanie bebiko 2 i już prawie całą porcję małą dostaje nowego mleczka, do skończenia 6-go miesiąca zostało jej jeszcze dwa dni

My też pijemy Bebiko 2 za 2 dni kończymy 6 miesięcy. Ilonka, wygląda na to, ze nasze maluszki rodziły sie omal w tym samym czasie;-)

marta moja jest z 10 grudnia, ale my jakoś tak wszystko parę dni do przodu wprowadzamy, mleczko też i mam wrażenie, że mała bardziej się najada tym bebiko 2…

Pomerdało mi się…Martynka 10 czerwca skończyła 7 mies., a nie 6…ehhhh

marto u nas 7 mcy 12,czyli dzisiaj i ciągle na cycu niunia jest…mleko tylko pije to ,co zawierają kaszki mleczne:)

To super, gdybym mogła, też karmiłabym jak najdłuzej. Cóż…natura chyba chciała inaczej…

To ja mojego musiałam przyzwyczajać do butelki po 1 miesiącu bo mi się pokarm skończył

A mój synuś mający teraz 2 miesiące od początku musiał być na butelce :frowning: bo mimo że ze mnie mleko wypływało ak z kranu Bartuś wzgardził moim pokarmem i wręcz nim wymiotował :frowning:

moja Zuzia od początku jadła mleko modyfikowane, najpierw NAN ale miała kolki i zmieniliśmy na bebiko, kolki przeszły.

Nasz maly te bebiko ale teraz juz 2 a ma pięć. Miesiecy ale podobno 1 jest bardziej syta

Martyna Bebiko 2 zaczęła pic w 7 miesiącu.

My już mieliśmy tyle mlek…Enfamil, Bebilon itp., itd. i tylko Bebiko sie przyjęło i fajnie, bo w sumie jest o połowę tańsze. Ciekawa jestem tylko dlaczego Bebilon jest droższy od Bebiko, skoro to w zasadzie to samo mleko. Skład jest ten sam, producent, dystrybutor tez…a jednak różnica w cenie spora.

ja się na razie zastanawiam jakie będę podawać jak przestanę karmić …

Mili…to może być tak, że jak kupisz pierwsze, to może okazac sie trafione, jeśli nie to możesz spodziewac się biegunki, zaparć…wiadomo. Jeśli natomiast tak jak napisałam pierwsze okaze sie strzałem w 10, to nie eksperymentuj, tylko podawaj właśnie to. P.s. Sprawdź dawkę wit. D w mleku i w tabelach, ile potrzeba Twojemu maluszkowi…potem spisz sobie dawki w jednostkach z pudełek i oblicz, a potem kup to, w którym dawka dla Twojego dziecka będzie odpowiednia.

co myślicie o mleku bebilon?

Moja mała piła Bebilon, ale po nim ulewała i lekarz przepisywął po nim inne na ulewanie, a gdy nic nie pomagało, to wrócilismy do Bebilonu. Po jakims czasie znajoma podpowiedziała nam Bebiko. Martynka też po nim troszkę ulewała, w zasadzie tak samo, jak po Bebilonie (zielone pudełko), porównałam składy, a ze Bebiko tańsze od Bebilonu o 19 zł, to dawalismy i dajemy nadal Bebiko

Ja kupilam bebiko. Dobry wybor??? Na razie karmie piersia ale niech pudelko stoi tak na wszelki wypadek.

Moja mała swojego czasu piła Bebiko, ale że jest dzieckiem “bez białkowym” musieliśmy przestawić się na Bebilon… Bebiko napewno jest dużo smaczniejsze, no ale nie mamy wyboru… A ja Bebilon na receptę kupuję za 8 zł.

u nas bebiko zostało zwymiotowane przez małego, chyba musiało by być złote to mleko by mojemu małemu smakowało

Barka…jeśli Twojej małęj nic nie bedzie po tym mleku, to na pewno dobry wybór. Nam po kilku mlekach dopiero Bebiko przypasowało. Monika, a jaki Bebilon podawałas swojej niuni, bo my kupowalismy Bebilon Zielony - chyba ten immunofortis i wyglądało, pachniało i smakowało jak Bebiko. Nawet skład witamin i wartości odżywczych jest taki sam.