Paula warto skorzystać z tej podpowiedzi. Kiedyś dziewczyny pisały o takim prezencie od malucha dla starszaka :) z pewnością starsze rodzeństwo będzie szczęśliwe.
To fajny pomysł
Taak, z prezentu na pewno skorzystamy. To super pomysł a nawet o tym sama wcześniej nie pomyślałam
Prezent po przyjeździe malucha to super sprawa sami zastosowaliśmy te metodę ale z mojej osobistej obserwacji wynika że dla mojego syna np bardzo waży jest czas taki tylko we 2 więc o tym też należy pamiętać maluszek maluszkiem wiadomo jest prosto z brzuszka potrzebuje mamusi praktycznie non stop ale nie zapominajcie dziewczyny o tym aby raz na czas np przekazać tacie czy wtedy gdy spi typowo spędzić czas z tym starszakiem
Taki prezent to fajna opcja właśnie;) Też pewnie pomyślę o tym przy narodzinach drugiego dziecka;)
Staraj się też każdego dnia poświęcić jej chwilę pełnej uwagi, nawet jeśli to tylko krótka zabawa. Rozmawiaj o emocjach, tłumacząc, że teraz będziecie mieć więcej obowiązków, ale zawsze znajdziesz czas dla niej :)
Myślę ze możesz małego pomocnika angażować w pomoc, ja np prosiłam ją aby oddała krem, pampersa, albo wyrzuciła brudnego pampersa, ona miała bardzo dużo z tego radości. Czułą sie taka potrzebna