Tak ten vat to wlansie nie na wszystko pewnie jak sie przyzwyczaimy do cen ktore sa to nastapi niespodzianka ;) dolaczą inne produkty
Ewcia ja to sie zastanawiam czy te odkladanie dla dzieci ma sens bo ta inflacja to za kilka lat dzis odlozysz przypuszczalnie 20 tysiecy to jak dorosna to wartosc jak by 5 ;(
Aniss niby tak, ale zawsze można coś zrobić z tej większej kwoty, np może kiedyś w przyszłości na jej pokój przeznaczymy, a takto znając życie, to te pieniądze by się rozeszły i nic by nie było:D
Aniss no pewnie masz rację. Ja nie wiem czy to kasa nie do ruszenia, raczej nie. Myślę, że jak przyjdzie konieczność to weźmiemy bądź kupimy np fotelik na rower, tak jak robiliśmy do tej pory. Ale póki tego nie trzeba to odkładam.
Madzia ja muszę zerknąć jeszcze raz na paragon bo wczoraj byłam, kupiłam szynkę ser jajka i wydaje mi się, że nic nie było na 0.
nie oszukujmy się, obniżenie vatu nic nie daje przy kolosalnych wzrostach cen za gaz, prąd, utrzymanie pracownika i inne. trudno jest się utrzymać małemu przedsiębiorcy na rynku, zresztą mam wrażenie, że chodzi o zlikwidowanie właśnie małych firm. ludzie ślepo wierzą, że rząd nam daje i pomaga.
Wierzą bo rząd mówi, że daje to tamto itd, ale nie mówi już ze zabiera z tego czy z tamtego......
ja Wam powiem odnośnie obniżenia tego vatu, że to miały być produkty takie podstawowej potrzeby, a z okazji wyjścia z domu poszłyśmy sobie z córką kupić pączki w biedronce i byłam w szoku bo one były bez vatu ! myślałam, że to takie najpotrzebniejsze produkty , ale na niektórych ciastkach też tak było
Paliwo już spowrotem idzie w górę słyszałam o podwyżkach nawet do 9 zł za litr
Nati co Ty gadasz przecież to cena z kosmosu makabra
Hahaja ale u nas ? No nie zdziwie sie jak tak bedzie ja czaami mam wrazenie ze vos sie dzieje jakos szum strajki cos a w miedzy czasie sa wlasnie takie skoki cen albo jakies zmiany
Niemożliwe zeby taka cena była.. chyba ze chodzi o to, zeby powietrze było czystsze xd bo mniej aut na drogach bedzie :p
Mamba a ja myslę, że dojdzie kiedyś paliwo do 10 zł... zobaczycie to pewnie tylko kwestia czasu;/
ZołzaMała masz rację nie na wszystko jest 0%. Sprawdziłam swój paragon.
AgataAR zgadzam się z Tobą. Ich celem jest likwidacja małych firm i tych jednoosobowych działalności gospodarczych. Tylko do końca nie rozumiem sensu bo wydaje mi się że Ci ludzie zamkną firmy i będą robić na czarno.
Nati u mnie po obniżce vatu paliwo kosztowało 5.21 teraz już 5.38... policzyłam jakby przywrócili 23% vatu to litr już ponad 6 zł...
Mazia no to pączki jak nic towar pierwszej potrzeby.
Ja się dziwię że jeszcze strajku nie ma. Serio.
MamaeM, pewnie kiedyś tak, ale muszą za tym isc podwyżki pensji bo inaczej byłoby ciężko..
Miejmy nadzieję że podwyżki produktów, paliwa nie będzie
jak tak wzrosną ceny to chyba spora liczba ludzi przesiądzie sie jednak na komunikacje miejską;(
Myślę, że to ma na celu wprowadzanie większej ilości samochodów na prąd, ale kogo na nie stać?
teraz wszystko możliwe.. po tym co się dzisiaj wydarzyło. normalnie jestem w rozpaczy, wiecie? widzę ukrainców, płaczących, oglądam zamieszki w rosji i tłumienie tego siłą.. straszna zbrodnia przeciwko ludzkości.
To straszne.. niezrozumiałe.. w XXI wieku takie rzeczy? A co do paliwa, u nas na stacjach kolejki mega.. wszyscy się boją wzrostu cen czy czego..
Widziałam w wiadomościach, że u nas też były mega kolejki, ale czy to o to w tych chodzi by wykupić paliwa na zapas? co to nam da? Dzisiaj byłam w miescie, mijałam dwie stacje i na żadnej stacji nie było disla bo został wykupiony, więc co mają począć ludzie którzy mają auto na to paliwo i mają pusty bak?
Wiadomo, że mogą ceny wzrosnąć, ale sami sobie trochę napędzamy te podwyżki i braki na stacjach, czy brak pieniędzy w bankomatach...