Nie miałam pojęcia że projekt domu może być za mały w stosunku do działki nieźle
MalaZolza widać,że jesteś ostrożna i się nie dziwię bo teraz też bym bała . Teraz wszystko tak idzie w górę,że to strach. Widzę ile dajemy na remont ,a co dopiero budowa
a mimo to nadal popyt na wykonawców i materiały jest ogromny, w sklepach ludzi mnóstwo
Strasznie dużo ludzi albo coś remontuje albo buduje ale ceny są ogromne ja kupiłam cegłę i drut przed tą najwyższa inflacja i tak cena była wysoka a teraz cena to masakra
Gdy spłaciliśmy mieszkanie mieliśmy mieszkać dalej w 2 pokojowym mieszkanku dobrze ze najpierw trafil się kupiec a pare dni później zaszłam w ciążę bo nie wiem czy tak się źle czując myślałabym o wyprowadzkach i myślę że przez te lata gdzie już mieszkamy od 2 lat nie miałabym dzisiaj tego domu. Jeszcze sensowny moment na kredytowe odsetki
my jesteśmy w trakcie remontów i ceny są przerażające
MiśkaPyśka witaj w klucie. potwierdzam, ceny zabijają...
i do tego otwarcie mówią że będzie jeszcze drożej
Dlatego my czekamy z jakimkolwiek remontem czy kupnem
AgataAr witaj w klubie równiez;P
Ja narazie tez czekam bo ceny mnie przerażają mam nadzieje ze chociaż trochę będzie taniej
myślicie że ceny spadną? Bo mi się jednak wydaje że nie
j tez myślę że nie spadną, a mam wrażenie ze z miesiąca na miesiąc są jeszcze wyższe
ja mam nadzieje jeszcze
te wszystkie "tarcze antyinflacyjne" moim zdaniem tez sa tylko po to by utrzymać wysokie ceny, a nie nas przed nimi chronic
Dzisisj się dowiedzialam że żłobek państwowy 150 zł podwyżka czesne i 2 zł dziennie na wyxywieniu więc wydaję mi się że to ogromne podwyżki jak za żłobek państwowy...
MamaRóża gdzie się nie odwrócisz tam cię dociskają jak mogą;/
wszystko drożeje tylko nie rosną nasze wypłaty
czy prywatny żłobek czy państwowy - podwyżka dotyka jednakowo, tak jak sklepów i form które podnoszą ceny usług - nie ma znaczenia czy spółka państwowa czy prywatny biznes. Poza tym... dali dopłaty do żłobków 400+ to i teraz te pieniążki chcą szybko ściągnąć. Tak to niestety działa. Gdy wdrożyli 500+ od razu podnieśli VAT na artykuły dziecięce, z tym że niewiele osób to zauważyło.
Gdy dali bon turystyczny - nagle wszyscy ponieśli ceny noclegów... taki jest rynek, pieniądz zawsze będzie gonił pieniądz
co to jest w tych czasach 500zł