Jestem w 5 tygodniu ciąży od kilku dni czuje pod brzuchem rozciaganie, jest to dosyć dziwne uczucie. Czy to jest normalne ?
Miałam podobnie na początku ciąży. Konsultowałam to z ginekologiem. Trochę ból jak miesiączkowy ale trochę jakby sporo gazów w brzuchu. Potem wystąpiły wymioty i nudności. Ale radzę skonsultować ze swoim ginekologiem bo każdy przypadek jest inny.
Ja też czułam na początku ciąży dyskomfort w brzuchu ale lekarz powiedział, że to normalne.. Teraz dokładnie nie pamiętam jakie to było uczucie i czy podobne do rozciągania.. najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Myślę, że to normalne ale tak jak dziewczyny napisały lepiej skonsultować z lekarzem prowadzącym. Ale wydaje mi się, że to macica zaczyna swoją pracę :)
Zawsze mozna dopytac lekarza ale to vo moge powiedziec to bedac w 2 ciazach kazda wygladala inaczej;)
W drugiej viazy mialam bol macicy przez co w 3 tc poszlam do lekarza nie wiedzac co mi dolega;D
Miałam takie ciągniecie lecz wydaje mi się ze ciut wcześniej i lekarka mówiła ze to rozciaganie wiązadeł . Pogadaj ze swoim ginekologiem napewno wyjaśni wszytsko
Wydaje mi się że normalne bo wszystko się zmienia w organizmie ale warto zapytać lekarza
Powinno to być normalne zjawisko 🙂 ale jeśli boli, trwa długo i inne dolegliwości towarzyszą to warto skonsultować
W Twoim organizmie teraz jest mnóstwo hormonów, zmian więc te zmiany będziesz odczuwała. Poczekaj aż piersi zaczną boleć. Mi w trzeciej ciąży okropnie bolały i bardzo długo
Moim zdaniem to normalne, też odczuwałam takie delikatne rozciąganie, troszkę podobne jak przy miesiączce i też się stresowałam czy wszystko jest w porządku. Ale później pani doktor na wizycie mnie uspokoiła, że to jak najbardziej normalne, macica się przygotowuje do nowej roli.
Normalne zjawisko, ciało przygotowuje się na ciążę. U mnie na początku strasznie bolała jakby rwa kulszowa.