Rozstępy po porodzie

Tak, dobre nawilżenie skóry zapobiega rozstępom

Ale czasami skłonność do rozstępów jest uwarunkowana genetycznie i nie mamy na to wypływu.

1 polubienie

Dokładnie bym powiedziała że nawet w większości przypadków. Ja cuda robiłam a rozstępy i tak mam. I to robiły mi się na piersiach zanim jeszcze zaczęły rosnąć

Warto wspomnieć o tym, że cokolwiek nie zrobimy, to rozstępy i tak mogą się pojawić, uwarunkowania genetyczne, elastyczność skóry, tempo wzrostu etc.

genetyka i szybkie przybieranie na wadze może być najbardziej przyczyna roztepow

Super są te bandaże na uda , ale to też systematycznie plus jakiś peeling / szczotkowanie .
Mam też fajny krem na cellulit z studio figura ale na lato nie polecam :laughing: baaardzo rozgrzewający

To samo mi powiedział mój lekarz że mam się nie przejmować bo to odgórnie już jest ustalone - takie geny

Bandaże na uda??? Oo a co to za cudo? Bo fajnie brzmi. :blush::smile:

Są przeróżne z różnych firm , używałam ich jak pierwszy raz wyszedł mi taki konkretny celulit że aż strach , dodatkowo latem wkładałam je do lodówki kiedy opaliłam za mocno nogi to były 2 w1 przyjemnie chłodzące i antycellulitowe

1 polubienie

Wyglądają zachęcająco i mają dobre opinie, tylko zastanawiam się ile ich jest w opakowaniu. Nie mogę się doczytać. One są jednorazowe???

1 polubienie

Ooo to nie słyszałam o bandażowaniu :o

1 polubienie

Opakowanie to dwa bandaże na każde udo , są jednorazowe . Ale są też tańsze opcje :wink:

Ok, czyli jedno opakowanie na jeden raz, tylko zastanawia mnie jak często się takie bandaże stosuje. Ile trwa kuracja? Bo te bandaże w porównaniu do szczotki lub bańki chińskiej to nie jest super tania opcja.

Ja robiłam dwa razy w tygodniu te bandaże , ale później dołożyłam drenaż bo miałam też bardzo spuchnięte stopy , a w studio figurą są takie rollery 10 zł kosztuje jedno wejście na taki cykl ( widziałam na właśnie oczy kobietę która co drugi dzień po pracy wchodziła na te rolki masować ciało , miała idealnie jędrną skórę )

1 polubienie

Serio te bandaże coś dają ?

czy to coś daje /? i czy jest tak bezpieczne dla zdrowia

Używałam nic złego mi się nie wydarzyło, miałam taki celulit że przez spodnie było widać , mam jeszcze ale bardzo niewielki . Bandaże zamieniłam na krem antycellulitowy ze studia figura

1 polubienie

No właśnie ciekawe czy krem zadziałamy czy te bandaże. To chyba bardziej jak pończocha uciskowa. Myślę że jednak lepiej iść na drenaż limfatyczny

1 polubienie

Warto spróbować :blush: bo zabieg sam w sobie jest super

No ta opcja zdecydowanie drogo wychodzi jeśli są jednorazowe , ale jeśli pomaga to rzeczywiście warto zainwestować w sprawdzone :wink: