Laser jest super polecam
Też smarowałam i się starałam. Super rozjaśnia krem Clarines ale chcę zacząć przygodę z Indiba. Super zabiegi moim zdaniem. Dużo się dowiadywałam na ich temat bo jest fizjo i chce się przekonać na własnej skórze tyle pozytywnych opini.
O, a mi się właśnie gdzieś wyświetliło, że Indiba działa nawet na zastój pokarmu. Kiedyś korzystałam ze względu na ból pleców. Szerokie ma zastosowanie
Ja po pierwszej ciąży cieszyłam się, że nie mam rozstępów, a teraz mam już taki brzuch naciągnięty to okazało się że jednak miałam bo już są białe ![]()
Ja nie mam, ale została mi taka mało jędrna skóra na brzuchu ![]()
Też miałam tak po porodzie, u mnie rozstępy wyskoczyły dopiero po miesiacu po porodzie w okolicy pępka. Oliwka Mustela dobrze nawilża, ale wiadomo, że nie znikną całkowicie.
Trzeba pamiętać, że rozstępy już zostan, ale serio nie są takie złe, większość w ogóle nie rzuca się w oczy. Systematyczne nawilżanie i cierpliwość pomaga, a reszta to kwestia czasu i akceptacji <3
Po ciąży rozwiniesz skończyłam z fioletowymi rozstępami na brzuchu i boczkach, wyglądałam jakby mnie ktoś grabiami potraktował
nawilżałam skórę Bio Oil i z tych śliwkowych szram zmieniły się z bardzo blade wręcz białe kreseczki, są praktycznie niewidoczne i nic więcej z nimi nie robiłam bo wątpię by coś jeszcze zadziałało.
Bez olejku też by się takie zrobiły
sprawdzone na mojej skórze ![]()
![]()
ja akurat zamiast olejku to w pierwszej ciazy używałam kremow specjalnych alw kompletnie nie widziałam roznicy
Rozstępy są uwarunkowane genetycznie. Jak ktoś ma mieć, to może się smarować wszystkim, a i tak wyjdą
ja np na brzuchu nie mam ani jednego, za to mam na piersiach, udach i pośladkach
Ja niedawno dojrzałam rozstępy na brzuchu po pierwszej ciąży, jak teraz jest ta skóra na maksa rozciągnięta to dopiero widać, więc nie jest źle
Nawet gdybyś się smarowała to być miała i tak rozstępy. To jest uwarunkowane genetycznie a wszystkie kremy na rozstępy to chwyt marketingowy. Jedyne w czym pomaga to przy uczuciu ciągnięcia.
Najskuteczniejszym zabiegiem jest laser frakcyjny CO2 ale to dopiero można po zakończeniu karmienia jeśli jesteś kp i po kilku miesiącach. To trzeba z lekarzem skonsultować
Na początku rozstepy byly moim wielkim kompleksem , po porodzie nie moglam patrzec na moj brzuch a tym bardziej pokazac je mezowi ,ale na szczescie bardzo mnie wspieral i teraz uwazam , ze są piekne . Sa symbolem spelnionego marzenia .
Ja mimo iż stosowałam kremy na rozstępy i ogólnie przez cały czas po kąpieli nawilżam całe ciało to na moim brzuchu powstały niewielkie rozstępy, Nie przejmuję się nimi zbytnio natomiast polecam balsam przeciwrozstepom z mustelli stosowałam w ciąży i teraz po Skóra naprawdę jest po nim inna , wygładzona I bardziej elastyczna a stosowałam przez moje trzy ciążę różne preparaty na rozstępy.
Oczywiście te preparaty nie działają cudów ale pomagają aby na skórze nie było tragedii. Po porodzie można spróbować zniwelować widoczność laserem . Pamiętajmy że całkowicie one nie znikną ale zawsze to mniej będą widoczne tylko koszt takiego zabiegu może nie mało kosztować.
Kremami niestety rozstępów nie usuniemy.
Ja jestem pod wrażeniem, że mężowie mogą tak mocno podnieść samoocene. Niektórzy faktycznie się do tego nie palą, ale część to tak ogromne wsparcie i pomoc
pamiętam jak mój mąż, kiedy wyszłam ze szpitala w pierwszą noc powiedział, że jeśli będę czuła, że jest mi ciężko, że jestem samotna, czy że czuję się w jakikolwiek sposób źle, to mam mu powiedzieć. Mam go budzić w środku nocy, ale on chce wiedzieć pierwszy, bo nie chce dopuścić do tego, abym miała kompleksy, złe samopoczucie, czy depresję…
Jejku jakie to cudowne
czesto zapomina sie wlasnie o takich slowach bo mysla , ze “przeciez wiemy” . Nie zapomne tego do konca zycia jak maz dotknal moich rozstepow i powiedzial , ze jemu sie podobaja i ze wlasnie mam nie zapomniec , ze to ze je mam to swego rodzaju cud bo mowili , ze moje szanse na ciaze sa zerowe . Fajni ci nasi faceci
Ja ostatnio miałam jakiś stan zaniżania samooceny i wypominałam sobie że tu mam dodatkowe kg, tu jakiś rozstęp, to skóra nie taka jędrna, aż w końcu mąż przyszedł do mnie pod lustro, złapał mnie za brzuch i powiedział, że mam pamiętać, że urodziłam dziecko, że wyglądam pięknie i że jemu podobam się taka jaka jestem ![]()
![]()
Ja w ciazy miałam na brzuchu straszne rozstępy smarowałam oliwkami ale nie pomagało po porodzie troszke mi znikły ale dalej mam na brzuchu smaruje oliwka taka na rozstepy nie wiem czy cos pomaga ale miej widoczne są. Ja szczerze mowiac zakceptowałam to ze mam rozstepy jak na nie patrze to przypomina mi się ze urodziłam córeczke ktora kocham i mimo ze zostały zemna nie przeszkadza mi to każda kobieta je ma jedna mniej druga wiecej mozna je kochac na swoj sposób❤️