Rozstępy w ciąży

U mnie najlepsza okazała się oliwka do ciała, kosztowała parę złoty, a efekt lepszy niż po specjalistycznych kremach.

nutala dokładnie , ja rowniez smaruje tylko oliwka , cialo jest bardzo nawilzone i rozstępow unikłam jak na razie

Mi osobiście na rozstępy nic nie pomogło. Może zmniejszyło powierzchnie na których powstały. Mimo codziennego smarowania kremem i oliwką. Ale znam osobę której pomógł krem NIVEA. Smarowała nim brzusio raz na 2/3 dni. Robiła z kremu taką maskę i pokrywała nią rosnący brzuszek. I czekała na wchłoniecie pół godziny. Reszte rozcierała a to co się nie dało rozsmarować wcierała. Efekt był zadawalający. Na brzuszku zero rozstępów, dodam że zapomniała o wewnętrznej stronie ud, tam się niestety pojawiły. Najlepsze sa te najprostsze sposoby.:wink:

Rozstępy to jedna wielka loteria, w której mam nadzieję, że tym razem ich nie wygram :wink: Jak na razie codziennie bądź co 2gi dzień smaruję się kremem na rozstępy (nie będę robić reklamy firmy). Czy przyniesie to efekt do końca ciąży okaże się po rozwiązaniu.

słyszałam właśnie, że oliwka dla dzieci też pomaga

Zgodzę się z moimi przedmówczyniami :slight_smile: wiele zależy od naszych uwarunkowań. Ja wklepuję w siebie rożne cuda od oliwek mleczka po koncentraty :slight_smile: z przerazeniem spogladam w lustro kazdego ranka wygladajac jakis nieporzadanych zmian :slight_smile: na cale szczescie narazie cisza i oby tak pozostalo! z doswiadczenia mojej siostry powiem ze to mit że dziewczyny ktore duzo tyja maja tylko rozstepy! moja sis osoba bardzo szczupla od zawsze i wysportowana, przytyla w ciazy 9kg… gdyby nie brzuszek pileczka nie byloby po niej widac ze jest w ciazy. a rozstepy pojawily sie i to bardzo klopotliwe na brzuchu piersiach i udach…

ja miałam rozstepy dopiero po drugiej ciąży,stosowałam oliwke i nawet to pomagało

Jestem w 7 miesiacu ciaży i stosuje krem na rozstepy od 4 mieisaca ciąży brzuszek mam juz spory ale narazie rozstepów nie mam, przy okazji 2 razy w tygodniu stosuje peeling skóra na brzuszku jest mieciutka licze na to ze dalej tak bedzie;)

tez stosowalam od 4 miesiaca a rozstepy na piersiach mam okropne

oliwką ja caly czas sie zmaruje by nawilzyć i jak na razie nie zauwazylam , zeby cos mi wyszlo. Wiadomo , ze najczesciej pod koniec ciazy gdy juz przychodzi swoj ciezar.

Ja stosowlam krem na piersi i tylko tam mi powstały

ja kupiłam kerem w rossmanie i jestem z niego zadowolona wtedy brzuszek mam bardzo taki gładziutki

jak się rośnie regularnie to nie ma rozstępów

Czasem się zrobią bez względu na dietę, kremy itp

przy pierwszej ciąży zaniedbałam troche moje ciało i miałam rostepy teraz bardziej dbam o ciało

ja regularnie nie smaruję, jakoś zapominam

Całe szczęście póki co nie mm problemu z rozstępami ale stosuję kremy polecone przez ginekologa.

a jakie to kremy ze polecil lekarz?

mi lekarz nie polecał żadnych kremów

jeśli chodzi o rozstępy zapewne nikogo to nie ominie