Rozstępy w ciąży

ja przy pierwszym dziecku nic nie miałam a teraz będzie dopiero widać czy wystąpią

O mój brzuch dbałam od początku ciąży, smarowałam specjalną oliwką i na nic się to zdało. Po urodzeniu zauważyłam jakie mam rozstępy:(

Ja mam dość spore, zostały, ale podobno powinno się je natłuszczać np smalcem podobno bardzo dobrze działa

ja po pierwszej ciazy mam bardzo duze na brzuchu, po drugiej juz mi nie doszlo nic

Tak naprawdę jeżeli ktoś ma skłonności do rozstępów to nawet systematyczne stosowanie kremów na rozstępy nie pomoże ale na pewno trzeba natłuszczać skórę.

ja rosłam regularnie i stopniowo , więc mnie ten problem ominął

zależy też dużo od genów

nie zawsze od genow, moja mama i babcia nie miala rozstepow a ja mam

Mi na razie powstały tylko na piersiach.

Dobry był kiedys taki krem Fissan.

bio oil jest skuteczny ale drogi…

moja mama ma rozstępy a ja po 1 synku nie

Ja mam duze po ciazy chociaz teraz juz w sumie duzo zbladlo ale byly przerazajace

W ciąży chodziłam szczęśliwa, że nie mam rozstępów… dopóki brzuch mi się nie opuścił… nadal z nimi walcze…

narzzie nie mam i mam nadzieje, że mieć nie będę

te rozstępy są najgorsze …ja nie miałam dużego problemu z nimi póki nie zaczęłam gwałtownie chudnąć;/

właśnie później też moga się pojawić ale jak się zdrowego malucha to chyba najważniejsze :slight_smile:

wlasnie takie gwałtowne schudniecie tez jest nie dobre

a ja codziennie nie smaruję co 2 dzień przeważnie :slight_smile:

ja smarowałam jak sobie przypomniałam, myślę, że za rozstępy też odpowiedzialne są geny