Rozstępy w ciąży

Większość mam działa zapobiegawczo już od samego początku, ja słyszałam od kilku mam, ze nawet kilka razy w ciągu dnia smarują brzuszek. Ja smarowałam brzuch jedynie oliwką, starałam się po każdej kąpieli i nie od samego początku, lecz tak od 15tygodnia.

Warto walczyć o piękne ciało niestety nigdy nie wiadomo jaki to przyniesie efekt :slight_smile:

ja dbalam o cialo w ciazy , troche wyszly mi na dach ale bio oil pomaga

Ja się zastanawiałam nad kupieniem bio oil ale zrezygnowałam bo słyszałam że nie pomaga…

nie pomaga ja tez nie próbowałam a;e koleżanka go kupiła i mi odradziła

Wszystko zależy od typu skóry, na każdego działa inny preparat.

dużo ruchu , wody i balsamów i ani jednego rozstępu po ciązy choć z okresu dojrzewania mam takie pamiątki… w ciaży przytyłam 11 kg

Ja mam rozstepy ale sie ich nie wstydze

Nikt nie mówi, że to powód do wstydu. Warto jednak zrobić wszystko by się nie pojawiły.

Mowa tutaj o masażu, czyli naprzemiennym polewaniu raz ciepłą raz zimną wodą pod prysznicem. Nie wiem czy to się sprawdza, gdyż mój lekarz zabronił mi polewania się ciepłą wodą, gdyż może to wywołać wcześniejszy poród.

Ja tez bym nie polewalA się ciepla woda bo to strach

Podczas pierwszej ciąży rozstępy miałam na całym brzuchu. Wygląda to okropnie, ale trudno. Nie ma co się użalać nad sobą tylko kupić sobie nowy, lekko zasłaniający te partie strój kąpielowy :slight_smile:

Ja tez mam na samym brzuchu trudno ważne ze dzieci mamy zdrowe

dokładnie, od 1 dni ciąży nawilżać brzuszek, boczki, pośladki, żeby tylko skóra była odżywiona

Ja odkąd się dowiedzialam ze jestem w ciąży to smarowalam brzuch

w pierwszej ciąży nie miałam rozstępów smarowałam się cały czas oliwką:)

Ja mam na brzuchu i jeszcze w kilku miejscach mało widoczne ale są…

Juz nic na nasz rozstepy nie poradzimy

Ja smarowalam od 4 miesiaca ale gdyby synek urodzial sie w terminie to tez bym nie miala rozstepow

MagicznyPazur- bardzo kosztowny jest to zabieg ?