Tak jestem tego samego zdania
Oj tak, klasyka:smile: Przy pierwszym dziecku wszystko musi być idealnie, a potem człowiek nabiera dystansu i doświadczenia. I okazuje się, że nic się nie stanie, jak body nie będzie wyprasowane, a smoczek nie przejdzie sterylizacji po każdym dotknięciu ![]()
Akurat prasowanie to jest jedna z tych rzeczy co do której się nie stosowałam, bo nienawidzę prasować
Ale wyparzanie wszystkiego było obecne przez pierwsze miesiące jak najbardziej ![]()
Przy drugim myślę że już będzie większy luz , i zdrowy rozsądek ![]()
Ja też tak przesadnie to nie wyparzalam
A od kiedy dajecie maluszkowi wołowinę i w jakiej formie? Córka ma 8 msc
Ja dawałam wołowinę i inne mięso na początku w słoiczkach. Myślę, że tak od 7 miesiąca, ale dlatego że wcześniej podawałam inne rzeczy i tak wypadło po prostu. Słoiczek z Hippa ziemniaki z buraczkiem, jabłkiem i delikatna wołowiną to hit u nas, do dnia dzisiejszego
U mnie dzieciaki sloiczkow niestety nie chcialy… musialam gotowac osobno dla maluchow i osobno dla meza hehe
Póki nie zasmakowała czego innego słoiczki zjadała bez problemu
U nas tylko niektóre syn chce jeść, na szczęście bo nieraz nas to ratuje. Ale słyszałam o dzieciach, które wgl nie chcą słoiczków ![]()
Super, że chociaż częściowo akceptuje jedzenie, więc u Was to duży plus.
Tak, to naprawdę różnie bywa Są dzieci, które uwielbiają słoiczki i potrafią zjeść je z apetytem w każdej sytuacji, a są takie, które zupełnie je odrzucają ze względu na smak, konsystencję albo po prostu “bo nie”.
Ja generalnie po każdym użyciu rozkładałam na części pierwsze i myłam, a wyparzyłam laktator raz dziennie. Nie chciało mi się tego robić więcej razy, poza tym wiedziałam, że jest dobrze umyty
Raczej codziennie nie trzeba tego robić
Producent zaleca po każdym użyciu. Zależy jak też kto o to dba, bo są osoby, które to tylko przepłukują wodą, bez płynu i bez niczego ![]()
Hej, wracam do tematu bo będziemy niedługo wyjeżdżać na weekend i niestety nie będziemy mieć dostępu do kuchni.
Macie jakieś polecajki jeśli chodzi o słoiczki?
My kupujemy z Hipp. Mają dobre składy i mojemu małemu smakują, chociaż dużo nie próbował ale te co dostał to zajadał.
U nas tez HiPP super się sprawdzały. Z Bobovity z rybą albo wołowina warzywna potrawka.
U nas super wchodzą HiPP i Bobovita chociaż tylko te warzywne, owocowe jej w ogóle nie podchodzą. Te z mięsem dopiero będziemy testować ale z takich warzywek to u nas hitem jest jarzynowa, marchew z ziemniakiem, batat z dynią a czasem w dm można trafić też batat z marchewką.
Aktualnie testujemy też kaszki i kendemil jej mega smakuje z bananemm
Malemu najlepiej smamkowały sloiczki z Hippa