Hej dziewczyny
Pytanie mam dość nietypowe 🙂 jestem w 35 tyg ciąży i moja dzidzia bardzo często ma czkawkę i wykonuje dziwne ruchy w brzuchu. Czy też tak miałyście ??
To normalne ?
Hej dziewczyny
Pytanie mam dość nietypowe 🙂 jestem w 35 tyg ciąży i moja dzidzia bardzo często ma czkawkę i wykonuje dziwne ruchy w brzuchu. Czy też tak miałyście ??
To normalne ?
Tak jak najbardziej ! Na tym etapie wszystko jest już bardziej odczuwalne niz wcześniej :) . Ciekawie moje chłopaki miały codziennie w brzuszku :)
W sumie nie pamiętam... spróbuj zmienić pozycję , napić się więcej wody ...
Czucie ruchów dziecka n tym wtapie jest mega ważne :) . Wiec nie widzę problemu do niepokoju :)
Z czkawka u nas bylo podobnie codziennie o tej samej porE podkakowala w brzuchu;) ale ja zazwyczaj wczesniej jadlam kolacje a potem sie kładlam byc moze to bylo powodem ;) co do ruchow? Jesli czujesz niepokojace ruchy trzeba reagowac szybko ale to pewnie da sie wyczuc ze cos jest nie tak, u nas mala ciagle sie krecila kppała nóżkami machala raczkami i w sumie tak ma do dzis ;) jest energicznym dzieckiem;)
Jasne, że tak! Przy pierwszej ciąży czkawka była srednio trzy razy dziennie, z tego co pamietam szczególnie po pomarańczach ;p Kopniaki dostawałam takie, że moje żebra bardzo cierpiały a czasem jak dostałam w pęcherz to zdarzyło się uronić kropelkę :D Nie przejmuj się tylko ciesz z ruchów, to tylko pozytywne reakcje :)
Moj syn był bardzo ruchliwy przez cały 3 trymestr co bardzo mnie niepokoiło ale robiłam ktg co 2tyg i było wszystko w porządku;) jeżeli masz wątpliwości to spytaj się lekarza i pewnie też zleci zrobienie ktg;)
Dziękuję wam za odpowiedzi ☺️💞
Dokładnie ktg na thm wtapie możesz zrobic dla pewnosci :)
Ja obecnie 38tc, ale mniej więcej od 34tc czkawka to był codzienny standard- po kilka razy :) A ruchy z każdym tygodniem mam wrażenie coraz bardziej intensywne- ale co się dziwić jak Maluszek ma coraz mniej miejsca- czuć takie mocne rozpychanie :)
Karolina to już czekasz na ten dzień ;)
Wszelkie takie niepokoje najlepiej skonsultować z ginekologiem lub położną, choćby telefonicznie :) nie będę po raz kolejny opisywać mojej historii, ale jak ruchy były inne niż zwykle pojechałam do szpitala i raz mnie uspokoili, drugim razem niestety nie. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku wszystko jest dobrze, i tak jak dziewczyny piszą, dziecko już ma mało miejsca i przygotowuje się poniekąd do porodu :)
Mama Wojtusia- ojj tak :) Ale Małemu chyba się na razie nie spieszy :P
oj tak ja miałam to dość często! I później też miała czkawkę jak już się urodziła;D
Mój synek zazwyczaj był najaktywniejszy w ciągu dnia a jak ja potrzebowałam chwili odpoczynku i się kładłam to zawsze się wiercił
Jak ja lubiłam, gdy dzidzia miał czkawkę :) od razu wiedziałam, że to to :)
Ja to nawet nie wiedziałam, że można czuć czkawkę w czasie ciąży;)
Ojj można :)
Jak leżałam na patologii w 24tc to położna mierząc detektorem tętno nawet mówiła, że mały ma czkawkę. Wtedy nie czułam. Dopiero później :)
ja też nie wiedziałam dopóki nie doświadczyyłam tego:D
Moze to zalezy od ułozenia maluszka? Ja jak lezalam na boku to było widac jak delikatnie brzuch drgał;) a czulam ta czkawke nie tylko ja ;) bo nawet kiedyś corki rekw przyłożyłam do brzucha i tez mówila ze czuje ta czkawke;)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.