Witam proszę o polecenie sandałów na szeroką stopę dla dziecka półtora roku
polecam profil fizjomommy na Ig, ona tam w wyróżnikach relacjach ma przegląd sandałów :
Przykładowo :
Ja bym polecała przejechać się do sklepu z butami dziecięcymi ale takiego z prawdziwego zdarzenia gdzie panie potrafią doradzić i dopasować albo pogadać z fizjo dziecięcym który na pewno coś doradzi i wskaże gdzie warto kupić butki
Najlepiej udac sie do sklepu z obuwiem i tam panie doradza u mnie jest np. Taki sklep hipcio ![]()
Jeśli jesteś z Kielc albo okolic to pan Burek byl polecany przez taką dziewczynę z tik toka
Ogólnie polecam takie które są regulowane rzepami z przodu i z tyłu. Najważniejsze żeby wyginały się w 8 i mialy miękka podeszwę. W ccc albo Deichmann znajdziesz bardzo fajne sandałki w dobrej cenie. Czasem nie warto dawać 200-300 zł za firmowe buty bo bywają gorsze niż z Pepco. Zobacz na co zwracać uwagę przy kupnie sandałków i na pewno coś znajdziesz. Tak jak pisze @usmiechnietaMama fizjonommy dobrze mówi. Ona pokazuje zarówno drogie markowe jak i sieciowe buty nie zaszkodzi obejrzeć jej filmików
Też są takie buciki co mają certyfikaty zdrowa stopa i tu też warto takie wybierać przynajmniej na początku
To akurat wiem . Chodzi o to że większość jest niby szerokie ale ja mam wrażenie że to nadal za wąskie na syna stopę . Kupiłam mu w smyku niestety na skarpetkę a teraz patrzę i się okazuje że paluszek jeden ma podkurczony i za wąskie mu są a niby szerokie
Synek ma dośc szeroka stopę. Kupuje w ccc kolejny rok. Wybieram z polecenia fizjomommy o ltorej dziewczyny wyżej pisaly.
Adidaski tez mamy z action boy (ccc). Fajnie sprawdzaly sie też z reeboka (kupione w ccc). Po prostu musza miec rzepy ktore mozna poluzowac bardzo. Albo jeden szeroki pasek na rzep.
Ja w prawdzie synkowi jeszcze nie kupowałam butków ale też patrzyłam na fizjomamy profil i super sa tam polecajki i mamy w komentarzach chwalą.
Szczerze nie wiem czy jest sens patrzeć na te certyfikaty to chwyt marketingowy który bardzo dobrze się sprawdza. Podam to na przykładzie polecanych butów np barefoot, geox, attipas które certyfikatu zdrowa stopa nie posiadają w dodatku to tylko polski certyfikat więc ja bym na to nie patrzyła
Też miałam taki problem na początku bo mój miał zaraz za paluszkami takie poduszeczki i wszystkie buty go cisnely. Ja robiłam tak że zamawiałam 5-6 par butów z Deichmann przymierzałam w domu, patrzyłam jak dziecko chodzi później jedne zostawiałam a inne odsylalam w zasadzie robię tak do tej pory. Co prawda czasem wydam jednorazowo około tysiąca za buty ale mam pewność że przymierze w domu i że będą leżały tak jak mają leżeć a później oddaje i za tydzień mam pieniądze z powrotem
To na oglądałam fizjoterapeutka która polecała właśnie buciki z tym certem w Smyku. Nie wiem czy to aż taki chwyt bo te buty miały cenę taką jak wszystkie buciki. Tenisówki kupiłam za 59zl a sandałki za 99zł i właśnie te buciki opłacała babka która jest fizjoterapeutą i ma swój kanał na Ig
Ja nie mówię że one są drogie. Mówię że toć chwyt marketingowy bo jednak obejrzałas i kupiłaś. Gdybyś miała do wyboru buty w tej samej cenie ale bez certyfikatu to byś ich pewnie nie kupiła dlatego ten chwyt działa bo sama nazwa certyfikat zdrowa stopa robi robotę. oczywiście nie mam nic do tego jakie buty kupujesz piszę poprostu swoje zdanie na ten temat
nie mówię też że ten certyfikat jest zły ale jest dużo super polecanych bucików które tego nie mają
Też bym kupiła bo wiem że trzeba sprawdzać podeszwę i musi się odpowiednio zginać ale może o racja że to takie poczucie z tyłu głowy że kupujesz zdrowe i właściwe buty dla dziecka
No tak bo to jest przyznawane przez jakąś komisję i nie dla całej marki ale dla konkretnego modelu obuwia. Składa się wniosek i komisja to sprawdza i przyznaje certyfikat który kosztuje od kilku do kilkunastu tysięcy złotych więc małe firmy produkujące obuwie mimo że to są naprawdę dobre buty tego certyfikatu nie mają bo ich nie stać na jego kupno. Tak samo jak buty ortopedyczne no każde są dobre bo dobrane do dziecka i do jego stopy a certyfikatu nie mają. To właśnie tak jak napisałaś poczucie z tyłu głowy że buty są dobre dla dziecka bo w sumie są ale to działa właśnie na psychikę rodziców
Może warto sprawdzić markę Elefunten, buty tej marki dostępne są w daichmannie i mają oznaczenie tęgości, przez co może łatwiej będzie dobrać coś odpowiedniego
Dokładnie ludzie łapią się na tyn napisie certyfikowane ale czy to naprawdę jest but z certyfikatem , certyfikat mogą mieć np. Z wytrzymałości a nie z polecenia fizjo
Ooo właśnie zapomniałam o nich. Faktycznie mają oznaczoną tęgośc stopy
Ja teraz kupilam Mlodenu zwyle trampki w ccc. Noga ladnie wesza. Na rzepy. Elastyczne. I wzięlam adidasy świecące (taka faza teraz) i też są ok na szerokość i tez ladnie sie w rekach uginaja.
Byla.promka i zapłaciłam niecale 90 zl za obie pary
Najlepiej pojechać z dzieckiem i mierzyć