Sapka niemowlęca - problem wcześniaków i niemowląt

Nat miał sapkę jak byl malutki. U lekarza się dowiedzieliśmy.

Co to jest sapka niemowlęca i skąd się bierze u dzieci? Czy regularne oczyszczanie noska może pomóc maluchowi? Poznaj sposoby leczenia sapki niemowlęcej.

warto w domu na kaloryferach miec nawilzacze powietrza i pamietac o czyszczeniu noska poniewaz to ulatwia oddychanie dzecko samo go sobie nie oczysci

dobry jest inhalator dla dzieci

polecano mi inhalator wtedy, ale obyło się bez. Teraz kładziemy mokre ręczniki na kaloryfery bo w bloku grzeją jak szaleńcy teraz.

Prawde mówiąc pierwsze slysze o tej spce

Ja się również nie spotkałam z tą nazwą.

Ja z tą nazwą spotkałam się pierwszy raz zas co do objawów to są mi znane.

bo różnie na to mówią, u mnie akurat sapka a mąż pochodzi ze sląska i jak usłyszał to też nie wiedział o co chodzi bo u nich inaczej na to mówią

pierwszy raz spotykam się z tą nazwą

pierwszy raz ta nazwe słysze. Przynajmniej dowiaduje sie czegoś nowego

Może i dlatego że w różnych rejonach różnie to nazywają to dlatego kazdy sie dziwi. A tak na prawde mimo wielkiego zdziwienia to to zna.

Moja córeczka miała sapkę, zniknęła po kilku tygodniach.

mój miał za to wiotkość krtani

czym sie objawia wiotkość krtani? bo brzmi strasznie.

witkość krtani, pierwsze słyszę, też jestem ciekawa co to

U nas sapka trwała całkiem długo, więc udaliśmy się do lekarza. Niestety, pediatra zbagatelizował sprawę i gdyby nie moja matczyna intuicja i zdrowy rozsądek, to nie wiem, co by było dalej. Przykre, że lekarze uważają pierworódki za histeryczki :((

o tak, jak jak się pojawiłam z synkiem, który dostał wysypki, co oczywiście mnie zaniepokoiło, u lekarza, to pediatra patrzyła na mnie jak na wariatke

moja niunia ma zwykle rano przytkany nosek - sol fizjologiczna aspiratorek i noek czysty :slight_smile:
a pediatre mamy super :slight_smile:

przede wszystkim trzeba pamiętam o pielęgnacji noska