jeśli nie ma przeciwskazań od lekarza,ciąża nie jest zagrożona, to jak najbardziej
My z mężem jeszcze w dzień terminu uprawialiśmy seks, by przyspieszyć poród. Jednak mała i tak przyszła na świat ponad tydzień po terminie.
Jeśli ciąża przebiega prawidłowo- seks w ciąży jak najbardziej:)))
no nie wiem jeśli sperma ma przyspieszyć poród to możne nie ma co szaleć z tym seksem w III trymestrze, no chyba że faktycznie małej nie będzie się spieszyło na ten świat to można jej to ułatwić. Ale seks oczywiści, że tak.
sex pod koniec ciąży może przyspieszyć poród
pod koniec ciązy niektórzy lekarze zalecają bo to pomaga przy porodzie
Ja bardzo się bałam w pierwszym trymestrze. Pod koniec miałam juz zakaz, ze względu na zagrożenie zbyt wczesnym porodem.
ja w ciazy czulam sie dobrze , zagtozenia tez zadnego nie bylo i praktycznie przez cala ciaze współżyłam z mezem
u mnie była ciąża zagrożona
my pozwalaliśmy sobie na małe baraszkowanie
Faktycznie w pierwszym trymestrze ciąży dolegliwości były tak straszne że nawet nie myślałam o sexie. Już na początku drugiego trymestru poczułam nagłą zmianę i znaczną ochotę na współżycie:) Pytałam lekarza - powiedział że nie widzi przeciwwskazań - więc dlaczego mamy się ograniczać. Wychodzę z założenia że trzeba korzystać z dobrych chwil.
ja przez całą ciążę martwiłam się czy z dzieckiem jest wszystko ok i nawet o tych sprawach nie myślałam. Mężowi było ciężko
My z mężem teraz kochamy się średnio dwa razy w tygodniu a jestem już w 36 tygodniu ciąży
A ja się martwiłam że dziecku się coś może stać
U mnie była blokada z obu stron.
ja jestem za:) o ile z dzidziusiem jest wszystko dobrze:) zawsze pytałam pani doktor czy nie widzi przeciwskazań.
my blokady nie mamy, ale robi się za to co raz mniejszy komfort
Jeśli żadnej ze stron nie przeszkadza i nie ma obawy dla dzidziusia, to jak najbardziej polecam
pod koniec ciaży ja obawiałam się o dziecko
na początku i może się chciało ale bardziej nie