U nas w pierwszej ciazy udalo sie utrzymac aktywnosc seksualna do rozwiazania.
Informacja o ciąży to spora rewolucja w życiu każdej młodej pary, ale czy musi to być także zmiana w życiu seksualnym? Mówimy zdecydowanie - nie. Lekarze zapewniają, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, bez powikłań, nie ma przeciwwskazań do ograniczenia seksu w czasie ciąży.
My blisko rozwiązania zrezygnowaliśmy z Aktywności seksualnej mieliśmy jakieś obawy
my póki co to jeszcze jesteśmy aktywni ale to dopiero 7 miesiąc
my jeszcze jesteśmy aktywni 7 miesiąc
szczerze nie miałam ochoty na seks
u nas pod koniec ciazy rowniez jest aktywnosc seksualna
w 35tyg jestem już zbyt zmęczona, ale potrzeba bliskości jest jak najbardziej nadal
mi lekarz w 1 trymetrze zakazał
Jeśli nie ma przeciwwskazań ze strony lekarza jak najbardziej TAK
oczywiście, jeżeli nie ma przeciwskazań, bliskość jest bardzo potrzebna a jeżeli ktoś nie ma ochotę no to trzeba znaleźć jakiś bodziec pobudzający i cieszyć się wspólnie seksem!
my na poczatku mielismy przeciwwskazania ale neszczescie nie na dlugo
w ciąży potrzeba seksu jest jeszcze większa ;D
Ja kochałam się z mężem całą ciążę.W dzień terminu porodu też się kochaliśmy bo chciałam przyśpieszyć poród i po 2 dniach urodziłam. Słyszałam, że to przyśpiesza
seks tak jak najbardziej rzadziej niż przed ciążą ale póki to nie sprawia bólu to czemu nie.
Oczywiście, że tak nawet większy popęd niż przed ciążą
Wszystko zależy od tego czy nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co wiadomo - Maluszek jest najważniejszy.
To zalezy czy ciaza jest zagrozona czy nie. Bezpieczna pozycja jest tzw.pozycja na lyzecze.
Czy sex przyśpiesza poród? W moim przypadku akurat ta metoda się nie sprawdziła. Ciążę miałam bardzo ciężką. Od 32 tygodnia ciąży miałam zakaz współżycia. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział aby spróbować z sexem.I co? Oczywiście spróbowałam. Całą noc bolał mnie brzuch, do łazienki chodziłam co 5 minut. Ale nic więcej się nie działo.
Sex w ciąży jest wskazany, jeśli lekarz prowadzący ciąże nie widzi przeciwwskazań to dlaczego rezygnować z stosunku z partnerem, w końcu to 9 miesięcy :). Ja miałam początkowo ciążę zagrożoną, lecz nie zrezygnowaliśmy z seksu z początku jednak nie chciałam bo bardzo się bałam, ale gdy lekarz powiedział że nic nie zagraża maluszkowi to się przełamałam