Seks w ciąży – tak czy nie?

U nas w pierwszej ciazy udalo sie utrzymac aktywnosc seksualna do rozwiazania.

Informacja o ciąży to spora rewolucja w życiu każdej młodej pary, ale czy musi to być także zmiana w życiu seksualnym? Mówimy zdecydowanie - nie. Lekarze zapewniają, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, bez powikłań, nie ma przeciwwskazań do ograniczenia seksu w czasie ciąży.

My blisko rozwiązania zrezygnowaliśmy z Aktywności seksualnej mieliśmy jakieś obawy

my póki co to jeszcze jesteśmy aktywni ale to dopiero 7 miesiąc

my jeszcze jesteśmy aktywni 7 miesiąc

szczerze nie miałam ochoty na seks

u nas pod koniec ciazy rowniez jest aktywnosc seksualna :slight_smile:

w 35tyg jestem już zbyt zmęczona, ale potrzeba bliskości jest jak najbardziej nadal

mi lekarz w 1 trymetrze zakazał

Jeśli nie ma przeciwwskazań ze strony lekarza jak najbardziej TAK :slight_smile:

oczywiście, jeżeli nie ma przeciwskazań, bliskość jest bardzo potrzebna a jeżeli ktoś nie ma ochotę no to trzeba znaleźć jakiś bodziec pobudzający i cieszyć się wspólnie seksem!

my na poczatku mielismy przeciwwskazania ale neszczescie nie na dlugo :slight_smile:

w ciąży potrzeba seksu jest jeszcze większa ;D

Ja kochałam się z mężem całą ciążę.W dzień terminu porodu też się kochaliśmy bo chciałam przyśpieszyć poród i po 2 dniach urodziłam. Słyszałam, że to przyśpiesza :smiley:

seks tak jak najbardziej rzadziej niż przed ciążą ale póki to nie sprawia bólu to czemu nie.

Oczywiście, że tak nawet większy popęd niż przed ciążą :stuck_out_tongue_winking_eye:

Wszystko zależy od tego czy nie ma przeciwwskazań do współżycia. Co wiadomo - Maluszek jest najważniejszy.

To zalezy czy ciaza jest zagrozona czy nie. Bezpieczna pozycja jest tzw.pozycja na lyzecze.

Czy sex przyśpiesza poród? W moim przypadku akurat ta metoda się nie sprawdziła. Ciążę miałam bardzo ciężką. Od 32 tygodnia ciąży miałam zakaz współżycia. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział aby spróbować z sexem.I co? Oczywiście spróbowałam. Całą noc bolał mnie brzuch, do łazienki chodziłam co 5 minut. Ale nic więcej się nie działo.

Sex w ciąży jest wskazany, jeśli lekarz prowadzący ciąże nie widzi przeciwwskazań to dlaczego rezygnować z stosunku z partnerem, w końcu to 9 miesięcy :). Ja miałam początkowo ciążę zagrożoną, lecz nie zrezygnowaliśmy z seksu z początku jednak nie chciałam bo bardzo się bałam, ale gdy lekarz powiedział że nic nie zagraża maluszkowi to się przełamałam :slight_smile: