Silny odruch ssania u 2,5 miesięcznego dziecka. Smoczek?

ale to myślicie z eto jeszcze ten odruch a nie przyzwyczajenie?

U mnei w nocy ciągle wstaje do butelki i też pediatra otatnio mówiła ze to z przyzwyczajenia a mała ma 9 miesiecy

zyx tak dokładnie do 7 miesiąca taką ma dziecko potrzebę potem to uzależnienie.

Moja ma prawie 4 lata, a w nocy zdarza się jej palucha włożyć do buzi oczywiście uzależnienie 

Aniska nie wiem moja córka piłą do 1.5 roku mleko w nocy ,ale szybko jej to odstawiłam .Jakoś nie było problemów jej uśpić bez tego mleka. Młody też wstaje na mleko ,a ma 14 miesięcy z tym ,że on jak mu idą zęby to budzi się częściej 

Mamaoli25 nie martw się, to jeszcze malutkie dziecko, więc ten odruch jest bardzo silny. Zobaczysz, kiedy dziecko będzie starsze gdzieś za dwa miesiące, będzie brało różne przedmioty do buzi, gryzaki i już nie będzie chciało tak dużo smoczka. A smoczek to zawsze lepsze rozwiązanie niż ssanie kciuka, bo to dopiero jest problem. Na spokojnie daj trochę jeszcze czasu i sobie i córeczce. 

Aniss ja bym powiedziała ze Twoja córka jeszcze ma potrzebe jedzenia w nocy i dlatego wstaje, jeszcze bym tego uzależnieniem nie nazywała ;) Jest jeszcze mała to potrzebuje jeść w nocy. chyba ze tylko oszukuje i nie je za dużo to inna sprawa :)

No wlasnie tez mi sie tak wydaje ostatnio w xiagu dnia mleka nie chce pic nie wiem czy butelka ja drazni czy jak w nocy ostatnio jak zrobilam 180 to wypila w dzien to ciumka po 60

Aniss mój jak zaczął jeść stałe posiłki to mleko odrzucił tzn pije tylko do uśpienia i w nocy. Także może ja Twoja mała sie już najada na tyle, że mleko potrzebuje tylko w nocy 

dokładnie może tylko tyle potrzebuje albo ząbki idą i mniej je ?

MamaOli moim zdaniem nie masz czym się martwić, wyluzować i będzie super;p

U nas z tym jedzeniem to cyrki a teraz sie pluc nauczyla, z mlekiem to w nocy dajemy wieksza ilosc bo w ciagu dnia chyba ida te zeby i marudzi albo nienwiem juz sie zastanawiqlam czy jej smoczek nie przeszkadza  bo teraz pije z rurki niekapka a tam szybszy przeciek juz nie wiem ale w nocy jest ok wiec nie wiem, moze faktycznie sie najada w ciagu dnia innymi produktami

U nas też ostatnio zęby idą i zarówno w ciągu dnia jak i w nocy co chwilę ją karmie. Może jakoś dużo nie je ale jak czasami co 15 min czy co 0,5 h to tak naprawdę w piersiach nie nadąża mi się produkować pokarm i mam totalnE flaki a ona sobie je tylko ssie dla ukojenia. W nocy jak zazwyczaj wstawałam jakieś trzy maksymalnie cztery razy tak teraz około pięciu do siedmiu razy

U nas się właśnie zaczęło że mleko co chwilę wylewam bo nie chce zaczęła jeść więcej i czego innego to mleko już nie pasuje ale może i to dobrze najwyższy czas się przerzucić 

Wiesz jak dziecko zje porządnie inne rzeczy to już w sumie nie potrzebuje aż tak tego mleka. Może bardziej z przyzwyczajenia zrobi parę łyków i na tym się kończy. 

Ostatnio wgl nie chce mleka nawet tak żeby się napić ja się czasami zastanawiam czy jest pojedzona przed cały dzień skoro nie chce ale jak jest głodna to się upomina 

mamalaury ale ty masz chyba juz zwykłe mleko krowie?

ja tez włansie co chwila mleko zrobie a trafia do zlewu;( na etykiecie pisze ze do 2 godzin trzeba wypić wiec po tym czasie dopiero wylewam bo szczerze to szkoda i pieniedzy i mleka.

Ja daję raz tak raz tak bo jednak lubi jesczcze to Bebiko chyba smak tego mleka więc jej daje też :) 

bebiko to słodkie mleko chyba ogólnie mało sie różni smakiem od krowiego?

Anisss krowie znacznie różni się i smakiem i zapachem a także i tłustościa więc jednemu będzie odpowiadac a drugiemu nie 

Moja już skończyła rok, ale jeszcze mam mleko więc daję jej to modyfikowane, niedługo zacznę jej przemycać to zwykłe. Zobaczymy czy będzie chciała pić takie;p

mamaLaury zależy skad brane;) bo dla mnei te sklepowe nie mają nic wspólnego z prawdziwym mlekiem;)

Anisss moze i nie mają ale mi takie mleko jak sprzedają nie raz te starsze Panie na targu zwyczajnie śmierdzi i nie dałabym tego dziecku ze sprawdzonego źródła owszem