U nas akurat RD wypadnie jak będą na krzaczkach warzywa i owocki wiec bedziemy miec z naszego i tesciowej ogródka
a tak to w markecie i w warzywniaku
No właśnie się tak zastanawiam czy te bio to są faktycznie bio, czy mają tylko nazwę bio. Człowiek chciałby najlepsze ale skąd to wziąć
Ogórki to już nawet smaku nie mają
mam wrażenie jakbym gąbkę z wodą jadła
Ja akurat latem mam swój ogródeczek ![]()
![]()
więc latem korzystam z jego darów, trochę mrożę, robię w słoiczki np. sos spaghettii
a teraz akurat mi wyjdzie z maluszkiem rozszerzanie diety latem to warzywka będą prosto z ogrodu
poza sezonem lub tego czego nie mam w ogródku to kupuję w lokalnej hurtownii warzywnej ![]()
Staram się kupować lokalnie na bazarku lub w warzywniaku. Chociaż powiem szczerze że ostatnio lepsza marchewkę widziałam właśnie w Lidlu niż u mnie w sklepie.
Ja akurat warzywa dostaję od mojej mamy ma swoje bez oprysków, ale tak to kupuję w marketach , chemi nie unikniemy choćbyśmy chciały, jak nie w tym to podajemy w czym innym …często te produkty bio to tylko naklejka na zwykle uprawianym warzywie . Pamietam jak pracowałam w Holandii na hali i zbieraliśmy zamowienia dla restauracji i hoteli zamawiali produkty bio ale czesto ich na stanie nie było i tylko kierownik przyczepiał naklejkę do zwyklych wsrzyw i szły jako bio.
Dlatego trzeba czekać do lata i na własny ogródek ![]()
![]()
![]()
No właśnie w lato to bym miała dobry dostęp bo moja mama ma dużo warzyw swoich bez nawozów, ale zimą niestety nie uniknę sklepowych.
My planujemy coś zasadzić na wiosnę . Z pewnością salata , rzodkiewka , pomidorki. Z wieców truskawki , maliny i borówki już mamy.
Mmm, jak sobie o tym pomyślałam to już bym zjadła taką kanapeczkę i do tego szczypiorek ![]()
Ale rzodkiewka i sałata swoja i takie kupne to jest zupełnie inny smak. Ja was podziwiam że wam się chce swoje ogródki zakładać. Ja już kiedyś pisałam, że jak mieszkałam z rodzicami to próbowałam coś wyhodować to mi nic nie wyrosło ![]()
Mi się nie chce
syn mnie prosi i chciałabym żeby mógł spełnić swoje marzenie ![]()
Szczerze mówiąc to kupowałam warzywa w markecie i nie patrzyłam na to czy są bio. Jeśli chodzi o warzywa mrożone to różnie można trafić. Czasem faktycznie takie mrożone warzywa smakują i wyglądają lepiej niż świeże spoza sezonu, ale też nawet kupując “markowe” warzywa mrożone można trafić na czarnego kalafiora czy szpinak z kamykami ![]()