Skręt jądra u noworodków i małych chłopców

Przykre jest to, że musiało dojść do usunięcia jąderka u takiego maluszka ale dzięki temu jest on teraz cały i zdrowy. Bardzo dobrze, że o tym piszesz bo jest tutaj dużo kobiet w ciąży dzięki temu każda z nas teraz będzie zwracać uwagę na tak istotne rzeczy nawet od razu po urodzeniu.

Chciałabym podzielić się z wami historią mojej bliskiej koleżanki. Całkiem niedawno, dokładnie tydzień temu, urodziła pięknego dużego chłopca. Na pozór wszystko było w porządku, jednak zaniepokoiło ją nieco zbyt opuchnięte jąderko synka. 

Najważniejsze że mały jest zdrowy, faktycznie interesujący artykuł dla kobiet w ciąży i planujących aby były świadome, że i takie rzeczy się zdarzają.

mam same dziewczynki

To chyba faktycznie trudno zaobserwować u noworodka, bo z tego co pamiętam, maluszki mają dosyć mocno opuchnięte jąderka po porodzie same w sobie.
Warto jednak wiedzieć, bo zdarza się to starszym dzieciom, więc nie należy ignorować obrzęków w tych okolicach. lepiej nadgorliwie jechac sprawdzić niż później mieć wyrzuty sumienia że się zaniechało problem.

U mnie puki co równiez rodzą się same dziewczynki ale w przyszłości wszystko może się zdarzyć więc warto być świadomą mamą w takim temacie.

to musi byc straszny szok dla takiego maluszka, nie dosc ze szok zwiazany z przyjsciem na swiat to jeszcze to

dobrze ze synek tego nie mial i mam nadzieje ze go to juz nie spotka

u nas póki co bez problemu

Dobrze, że przeczytałam ten artykuł… teraz będę bardziej czujna.

ło matko, nie wiedziałam o czyms takim

ja też o tym nie słyszałam

matko… mam synka i nawet nie wiedziałam, ze może być takie schorzenie

Ja mam córeczkę ale nie wiedziałam że jest coś takiego i dotyka chłopców.

nic fajnego, ale spotyka ta przypadłość chłopców, obserwacja i jeszcze raz to samo, my najlepeij wiemy co i kiedy się dzieje

u naszego synka jest wszystko dobrze. z chłopcami jest chyba trudniej…

nie wiem jak to z chłopcami mam same córki i bardzo trzeba dbać o higienę i przy każdej zmianie pieluszki oczyszczać bo bardziej sa narażone na infekcje dróg moczowych

Ja mam coreczke, nie wiedzialam ze jest taka przypadlosc

Też mam córeczke ale nie wiedziałam ze chłopczyki mogą miec takie problemy

Szkoda, ze trzeba było az usunąć, ale mysle ze lepiej tak, niz miałoby stac sie cos powazniejszego