mam nadzieję, że i u mnie pierwsze skurcze jakie poczuje to te przepowiadające
połowa ciąży a nieregularne skurcze już występują.
Ale kazdy skurcz budzil niepokoj;)
ciągle zastanawia mnie czy będę w stanie stwierdzić że to już
albo że to tylko tako sobie o standardowe skurcze
Ja mam silne bóle krzyżowe i delikatne przepowiadające skurcze od około 34-35 tydzień
ah te skurcze mam to juz za soba
Ponieważ macica stale się stawia i spina trudno będzie wyczuć kiedy są to skurcze porodowe.
Mnie lekarz ostatnio nastraszył przedwczesnym porodem i kazał abym jak poczuję skurcze to natychmiast lecieć do szpitala. Teraz tylko wsłuchuję się w siebie, czy oby nic się nie dzieje. Jednak nieświadomy człowiek jest szczęśliwszy.
akurat w tym wypadku chyba lepiej byc jak najbardziej świadomym ![]()
no niby tak, ale jestem w 24 tygodniu i teraz po nocy śni mi się przedwczesny poród, a dzidzia ma dopiero 500g, i efekt jest taki że zleciałam z wagi, tak więc wolałabym aby mnie tak bardzo nie uświadomił. poza tym jakby zaczęło mnie boleć to i tak poleciałabym do szpitala bez uświadamiania ![]()
Ja na szczęście skurcze mam już za sobą
ja miałam bardzo często stawiania macicy
Ja nawet do końca nie wiem jak się odczuwa skurcz. To są plusy CC,
ja nie miałam przedwczesnych skurczy
Ja zaczynam odczuwać delikatne bóle jakby menstruacyjne
nie miałam przedwczesnych skurczy i mam nadzieję że teraz też nie będę miała
ja mialam przedwczesne skorcze:)
ja w pierwszej ciazy mialam przedwczesne skurcze i urodzilam w 26 tyg , a w drugiej ciazy 3 tyg przed porodem mialam skurcze przepowiadajce , bralam magnez i no spa
można się nimi zestresować, zwłaszcza przy pierwszej ciąży, kiedy ciężko stwierdzić czy to już czy jeszcze nie
Ostatnio takie skurcze/twardnienie brzucha zdarzają mi się częściej ale spacer nie pomaga. Mam wrażenie, że przeciwnie nawet. Najbardziej mnie właśnie stresuje to, ze nie wiem do końca czy to normalne, czy powinnam zacząć panikować ![]()