Skurcze macicy w ciąży

nie miałam przedwczesnych skurczy dlatego jak się pojawiły to wiedziałam że to już

Brzuch też mi czasami twardnieje ale nie wiem czy to już skurcze przepowiadające.

ja nie miałam wcześniej skurczy, dopiero przed samym porodem

Ja skurcze poczułam dopiero po podaniu mi kroplowki na wywolanie powodu. Cała akcja trwała 10 minut zanim zaczelam przeć więc bolu nie odczuwałam zbyt dlugo.

skurcze znam tylko z początku ciąży a tak to nie zaznałam tego

nigdy nie miałam skórczy ( ciąża rozwiązana przez CC )

A mi bardzo często twardnieje brzuch, jestem aktualnie w 27 tygodniu ciąży i zdażają mi się skurcze całymi seriami. Ale zauważyłam, że te serie występują wtedy gdy chodzę, czyli spacer nie pomoga, a wręcz odwrotnie jakby je wywoływał.

mi juz pod konec czesto sie napinal brzuch

Brzuch napinal się i twardnial po 20 tygodniu.

ze skurczami trzeba uważać, w pierwszej ciąży w 20 tc wylądowałam przez nie w szpitalu! Na szczęście skończło się na strachu i lekach

no własnie ja tez nie wiem co to skurcze. Nawet oksytocyna mi ich nie chciała wywołać.

ja tak mam czasami ale jest wszystko wporzadku

wczoraj miałam pierwszy raz skurcze bolesne… myslałam, ze kolana zedre tak bolało. A tak to brzuszek mi sie napinał

jeszcze nie mam ; )

w pierwszej ciąży miałam dopiero przed samym porodem

ja miałam od ok 17 tyg. problemy ze stawiającą się macicą, teraz w 22 tyg ciężko mi odróżnić czy to skurcz czy to macica znów się stawia, często też takie spięcie brzucha odczuwam gdy maluch się wypina w danym miejscu

Od 22 tygodnia pojawiły się skurcze, ale nie było to nic groźnego. Lekarz zawsze uspokajał.

nie wiem czy rozpoznam skurcze ;(

Mnie całą ciąże stawia się bardzo macica, niestety nie jest to przyjemne cały czas funkcjonuję na lekach rozkurczowych co też nie pozwala mi określić jakie mam skurcze. Mimo brania tabletek bóle mam non stop i skurcze bardzo częste ale jakie to są to nie wiem.

Ostatnio kobietka na szkole rodzenia mówiła, że pierworódki raczej nie maja skurczy przepowiadających, jak już to od razu porodowe (wiadomo, wyjątki są). A tak w ogóle to jak coś i mamy wziąć kąpiel, jak to te przepowiadające to powinny minąć.