ja mialam kilka razy jakiś skurcz, ale mało bolesny
ja nawet nie wiedziałam że mam skurcze <twardy napięty brzuch robiąca sie z niego taka kulka na czubku> tylko u lekarza kładąc się do badania akurat się pojawiło i mnie uświadomił ![]()
martuskaK, nieźle
dziwne, że nie czułaś skurczy
Ja też nie wiedziałam. Porządniejsze skurcze było dopiero w szpitalu.
ciekawe jak to będzie u mnie
Mam nadzieję że jakoś rozpoznam że to już, często o tym myślę.
ja nie miałam takich dużych skurczów w ciąży w 9 miesiącu miałam takie lekkie ale tylko przepowiadające
Od jakiegoś czasu odczuwam skurcze Braxtona Hicksa im bliżej porodu tym czuję jej co raz mocniej dlatego kiedy pojawia się skurcz kładę się wtedy na chwile i dzięki temu czuję ukojenie.
Skurczy nie da się przeoczyć, może nie są jakoś bardzo bolesne ale zauważalne
ja tam zwracam uwagę na kazdy niepokojacy sygnał. To moja pierwsza ciaza więc wszystko jest nowe
u mnie pierwszymi skurczami były, skurcze przepowiadające
Skurcze przepowiadające pojawiły się u mnie w 8 miesiącu. Później zanikły. Bałam się, że nie rozpoznam tych właściwych, ale ich nie da się nie zauważyć.
Oj ja miałam często skurcze. ![]()
Wazne jest, aby reagować SZYBKO. Jeśli są skurcze to szybko należy jechać do lekarza.
W ogóle nie miałam żadnych skurczów i nie wiem jak to jest.
Oj ja w 7 miesiącu dostałam no i w trakcie porodu wiadomo
U mnie skurcze pojawiają się bardzo czesto i są to bardzo bolesne skurcze. Kilka razy w nocy “złapały” mnie tak bolesne skurcze ze nie moglam sie ruszyc, oddychac. Cos okropnego. Lekarz zalecil w takich wypadkach brac nospe a nawet dwie na raz i faktycznie po nich mi stopniowo przechodza bolesci.
tez tak czasem mialam i balam sie ze urodze ![]()
Czasem tez odczuwałam skurcze , wtedy musiałam się oszczędzać
Trzeba się oszczędzać jak są skurcze - to niebezpieczne.