Skurcze macicy w ciąży

Ja bardzo czekalam na swój porod

Mi cała ciaże twardniał brzuch, na ktg wychodziły mega skurcze a ja ich nie czułam jako jakiegoś silnego bólu… dopiero jak przyszły skurcze porodowe to były to te prawdziwe bolesne ;p

ja nie miałam żadnych skurczy przedwczesnych w pierwszej ciąży, a teraz w drugiej od czasu do czasu czuję jak się brzuch stawia i czuję skurcze

to twardnienie brzucha to napiecia przedporodowe :slight_smile:

ja tez nie mialam skurczy przedwczesnych

Ja miałam jakieś delikatne skurze w noc przed wywoływaniem porodu… I nie mogłam przez nie spać… Ale to mogły być tylko te przepowiadające…

temat skurczy jest mi obcy…zapewne doświadczę ich w drugiej ciąży :slight_smile:

jedynie napinanie sie brzucha owszem a tak to nie

najbardziej bałam się, że bedę miała skurcze porodowe i nie bedę wiedzieć czy to już czy nie, na szczęście u mnie odeszły wody

widzę ,że każdy pyta o skurcze łydek ja miałam w 3 trymestrze

ja już zaczynam odczuwać skurcze

U mnie twardniejący brzuch bez bólu. Nie wiem czy to skurcze.Ciężko mi odróżnić.

Twardniejący brzuch, ginekolog powiedział że mogę brać nospę do 3 razy w ciągu dnia jak twardnieje i boli.

Ja od 20 tygodnia czułam lekkie skurcze, potem się nasiliły

JA miałam skurcze i z tego też powodu byłam hospitalizowana. W przypadku pojawienia się skurczy nie powinno się głaskać brzucha ponieważ to nasila skurcze

ja nie wiem co już odczuwam czy to skurcze czy co ale czasem nie mogę wytrzymać z bolu jak mnie chwyci

Arleta 86 to lepiej zgłoś tak silny ból lekarzowi.

to prawda ja nawet ciąża jest zagrożona to nie można głaskać brzucha

pierwsze słyszę a to jakiś zabobon…?

To nie zabobon ale w przypadku przedwczesnych skurczów nie można głaskać brzucha ponieważ macica jest mięśniem i głaskając ją wywołujesz- prowokujesz skurcz .