Spacerówka do samolotu

Hej, jakie polecacie spacerówki do samolotu i czy udało wam się je wziąć na pokład? :slight_smile:

Na pokład nie weźmiesz. Dajesz do luku bagażowego ale przed wejście do samolotu nie wcześniej. Możesz zabrać jaką chcesz wózek to wózek. Możesz wziąć nawet gondolę jak masz na to ochotę. Po wyjściu z samolotu od razu odbierasz wózek i dopiero idziesz na odprawę

Jest przynajmniej kilka takich, które teoretycznie mieszczą się jako bagaż podręczny. Ale nie za bardzo mogę znaleźć opinie. Zależy mi też żeby była jak najlżejsza

Ale opłaca się kupować spacerówkę tylko do samolotu na kilka razy? Bagaż podręczny bierzesz ze sobą na pokład a wózek wkładasz do luku przed samym wejściem do samolotu a przecież na pokładzie nie rozlozysz wózka więc co to za różnica. Oddają ci go zaraz po wyjściu na płycie lotniska.

To przed nami ale na wakacjach teraz spotkaliśmy parę z córeczką którzy mieli spacerówkę z kinderkrafta, bardzo ją polecali że właśnie kompaktowa składa się szybko i jako podręczny może lecieć. Ja na żywo widziałam ta z cybexa i mi się marzy ale zobaczymy jak mała będzie funkcjonować jak będziemy lecieć za rok z nią :wink:

1 polubienie

Nigdy nie lecielam jeszcze , ale na przyszlosc na pewno sie przyda chetnie poczytam

Chcę ją na codzień ale fajnie żeby miała tą funkcję :wink:

Na codzień nie wiem czy będzie to dobra opcja, my je oglądaliśmy przy okazji jak wybieraliśmy wózek dla małej to facet nam mówił że one nie są tak wygodne dla używania docelowo dla dziecka, bo one są dość kompaktowe i mają małe kółka, jeśli doraźnie jej używać na dość łatwych terenach to spoko.

Ja mam carrello bravo jak dla mnie cudo. Składa się w 2 sekundy i można go nosić jak walizkę bo ma specjalną rączkę. On jest raczej większy ale ja taki chciałam bo w razie czego jak dziecko zaśnie to ma wygodnie

2 polubienia

Easywalker buggabo mi się sprawdziło :slight_smile: mega lekkie

2 polubienia

Chętnie poczytam co polecacie w przyszłości się przyda

1 polubienie

Nie ma sensu kupować specjalnie do samolotu . Kup sobie lekką i łatwą w złorzeniu jesli chodzi o podróże.

1 polubienie

Ja się nie zgodzę że nie ma sensu kupować samolotowej spacerówki bo wszystko zależy od tego jaki tryb życia ktoś prowadzi i jakie jest dziecko. Jeśli ta spacerówka ma być tylko alternatywa dla zmęczonego dziecka albo ktoś dużo ma zaplanowanych wyjazdów i tanimi liniami albo w pojedynkę to jest to bardzo dobra opcja. Jeśli mają być to jedne wakacje to można pomyśleć i o takiej ale może z 2 ręki?

1 polubienie

Dokładnie. Najlepiej oddać przed wejście na pokład. Przy pierwszym dziecku mieliśmy parasolkę Inglesine i się sprawdziła. Teraz lecimy z 3mce maleństwem i mamy venici. Potem też planujemy coś składanego i małego jak cybex orfeo

Właśnie czytam, strasznie dla nas ciężkie. Niewielkie lżejsze niż nasza spacerówka 2w1. Szukam czegoś w okolicach 6kg, właśnie na podróże (i samolotowe i samochodowe)

1 polubienie

Żal nam było brać naszego wozka do samolotu, bałam się, że zgubią albo, że zniszczą i kupiliśmy na tą okazję używany, z myśla, że po wakacjach dalej go sprzedamy. Ja leciałam z cybex easy s twist, kupiony na vinted za 200 zł, sprawdził nam się bardzo dobrze w podróży, lekki, wąski, plus, że był obracany, szybko sprzedaliśmy dalej :blush:

Ana takie wyjazdy może taką spacerówkę parasolkę, latwo się składa i leciutka jest.

Tak najlepiej kupić używany i wtedy nie musimy się martwić że coś się stanie

Ja pierwszy wózek mialam nowy a przy kolejnych dzieciach kupiłam używane, patrzyłam tylko żeby było w swietnym stanie.

Ja muszę mieć dwa wózki jeden dla siebie drugi dla mamy bo nie będę codziennie wozić. Dla siebie kupiłam nowy a dla mamy używany chyba za 100 zł w super stanie. No bo czasami ten wózek jest mało używany a teraz można rozebrać na części pierwsze i wyprać