Spanie w ciąży na plecach

ja zawsze starałam się zasypiać na boku

Ja też się staram zasypiać na boku ale budzę się w zupełnie innej pozycji niż zasnęłam i robię to nie świadomie przez sen ;)

Jak się śpi to ciągle się zmienia pozycję. Nie ma co się martwić. Ewentualnie ułóż poduszkę tak żebyś nie mogła się przekręcić.

Układałam ja na miliony sposobow tym bardziej że mam tą ciążowa duża ale czasem jak się budzę to poduszka leży na ziemi jak się kręcę w nocy i przekręcam 

mi było wygodnie z ta poduszka spać 

ja też dzięki tej poduszce  ciążowej spałam 

Ja się z gapiłam i nie kupiłam 

Ja na plecach nie ma spałam. Poduszki też nie miałam. Ale jak nie leżysz za dużo na plecach to będzie ok

Poduszka w ciąży to super sprawa 

Warto patrzeć one były często w gazetce biedronki ale są z tego co wiem też często w netto u nas akurat nie ma netto na miejscu ale można dostać je w super cenie :)

Z tym spaniem na plecach to wiele zależy od wielkości i ciężkości brzuszka bo czym większy ciężar to macica może naciskać na żyle główną czy naczynia krwionośne a to nie jest bezpieczne ani dla Ciebie ani dla dziecka więc koniecznie poszukaj rozwiązania jak spać by było Ci wygodnie 

Na chwilę jak tak polerzysz to chyba spoko ale dłużej bym też tak nie spała z racji na zdrowie dziecka

TerazMamma tez o tym słyszałam ale są i takie mamy które śpią na brzuchu i nic się nie dzieje trzeba brać na wszystko poprawkę 

To prawda ja spałam cała ciąże na brzuchu na plecach na boku mi było niewygodnie

Każdemu jest wygodnie w innej pozycji

Js nawet nie zwracałam uwagi jak śpię 

Nie wiem chyba tej nocy mialam taka pierwsza noc spokojna gdzie faktycznie spałam na boku i obudziłam się też na boku :)

Ja mogę tylko na boczku i to ze specjalną podusią miedzy nogami. Takie ułożenie tylko pozwala mi spokojnie przespać noc. Gdy czasem się obracam to chwila na plecach i już czuje ucisk i straszne duszności. 

MamaLaury to dobrze ze udało Ci sie przespac noc, moze teraz sie juz tak nauczysz spac i bedzie Ci wygodniej :)

O kurczę to ja dwie ciąże przespałam na plecach i z rękami w gorze i nogami i nic naszczescie się nie stało , ale na bokach tez starałam się spać . To nawet nie wiedziałam ze nie wolno