Spanie w ciąży na plecach

Szczerze powiedziawszy nie wiedziała że aż tak nie można spać na plecach, co prawda słyszałam od znajomej bym spala na boku 

Ja słyszałam tez ze na prawym boku neo można tylko na lewym . Akurat lewy to Moj ukubiony ale gdyby było na odwrót to cjeśli było by mi się przestawić . 

Wlasnie wczoraj czytałam artykuły mamyginekolog, która opisuje to bardzo ładnie że nie wolno spać na plecach ale prawy czy lewy bok jest dozwolony 

dokładnie można spać tylko najlepiej jest spać na lewym chyba boku 

Ja niw zwracałam uwagi na to 

ja trochę spałam na plecach, ale zwracali mi uwagę niektórzy że powinno się spać na boku

Ja też przez wiele czasu spałam na plecach, ale wiadomo, że zmieniałam pozycję na bok, ale jak miałam mdłości, to tylko plecy wchodziły w grę. 

myślę ze najważniejsze aby nam było wygodnie 

ja w ciazy najbardziej zalowalam spnia na boku.

ale wiecie nie to zebym uwazala czy cos ale tak mnie biodra bolaly jak na bok sie kladlam ze myslalam ze umre

Ja też słyszałam że bezpieczeństwo to lewy bok bo na prawym coś też uciskamy więc nie wiem jak to do końca jest z tym spaniem 

Anoosk mnie właśnie też bardzo biodra bolały w ciąży i w nocy obracałam się z jednego boku na drugi, ale im dalej byłam w ciąży tym było coraz gorzej.

Mi zostały jakieś 3 tygodnie i też uważam że czym bliżej porodu tym spanie jest gorsze. Nogi i biodra drętwieją i co chwilę trzeba się przekręcać a z tym przekręcaniem też już coraz gorzej

miednica się rozszerza wiec bolą biodra 

Najbezpieczniej na lewym boku ale spanie na prawym nie jest zabronione, jak komuś wygodnie to można. Mi położna mówiła, że mogę się spokojnie obracać z boku na bok jak mi wygodnie :)

Ja spałam z poduszką ciążową (w kształcie cyfry 7) i dużo lepiej się czułam niż bez. Kładłam się na bokach, ale i na plecach zdarzało się spać. Wcale nie tak rzadko. Myślę, że aż tak bardzo niebezpieczna ta pozycja nie jest, o ile nie śpimy tak non stop.

najważniejsze to spać tak jak nam wygodnie...mamy swój instynkt i nigdy nie zrobimy dziecku i sobie w ciazy krzywdy

Ja jednak unikam leżenia czy siania na plechach teraz w ciąży. Wiadmo na chwilę poleżec ok ale nie za długo. Obracam się z boku na bok chociaż robi się to już coraz trudniejsze

dokładnie mamy rozum

trzeba uważać   

Ja tej nocy mało co spałam nie mogłam się ułożyć a co dopiero zasnąć nie było nawet mowy o spaniu mimo poduszki no z większym brzuchem jest już coraz gorzej