według mnie kapturki są dobre ale tylko na chwile, by np. wyleczyć poranione brodawki
No masz rację ja popełniłam błąd za długo karmie tak dlatego staram się tylko na początku a potem ściągam
coline no nie możliwe by dziecko zjadło więcej czy mniej jak karmisz w kapturku
nie wiem czemu jesteś do nich tak negatywnie nastawiona ??
A takie osłonki/nakładki na piersi, jak wkładki laktacyjne, tylko z silikonu czy plastiku, które osłaniają brodawki przed otarciami? Widziałam gdzieś coś takiego. Ale nie pamiętam nazwy.
na poranione brodawki podobno jest dobre nasze melko, czytalam to na innym portalu w jakimś artykule. Portal na B., bardzo dużo przydatnych rzeczy tam jest.
Na poranione brodawki mi pomogły kapturki i smarowanie sutków bepantenem.
mi nic nie pomagało, zaczełam w końcu dużo swoim mlekiem sparwać i to zadziało. 3 tygodnie boleśći a po miesiącu syn pierś odrzucił
To się namęczyłaś marzena, a maluch i tak tego nie docenił:(
Smarowanie mlekiem, bepanthenem oraz jest fajna masc mustela.
Na początku karmienia miałam problem z bolacymi sutkami,ale potem było lepiej. teraz nie odczuwam praktycznie żadnych dolegliwości podczas karmienia.
zgadzam sie bepanten jest bardzo dobry. a na wklesle brodawki dobry jest kapturek zalozyc a po chwili sciagnac i prubowac dziecko przystawic bez.
dobry jest też własny pokarm na poranione brodawki
dziecko samo wyciagnie brodawke poprzez ssanie
ja na popękane miałam maść z ośrodka robiona ale nie pamiętam jak się nazywała
ja miałam problem z lewą brodawką, byłą wklesłą a na dodatek nie miaąłm pleka po porodzie wiec musiaąłm ściągac i pobudzac gruczoły mleczne. Więc siedziałam i ściagałam, jeszcze w szpitalu laktatorem elektrycznym.Pamiętam strasznie płakałam, piekielnie bolało to pobudzanie ale opałciło się, po 2 dobach sciagania dostałam pokarmi i mogłam karmic synka piersią:) poświęcenie sie opłąciło:)
slyszalam o jakims przyzadzie do wyciagania brodawek. to prawda?
Tak bardzo dobry na brodawki jest pokarm. Pomagają też maści, ja miałam Purelan i polecam.
o tej maści Purelan to ja nie słyszałam, ale dobrze wiedzieć ![]()
dobra jest tez mustela na brodawki.
na poranione najlepszy linomag a na wklesle najlepsze nakladki