Sposoby na poranione i wklęsłe brodawki

według mnie kapturki są dobre ale tylko na chwile, by np. wyleczyć poranione brodawki

No masz rację ja popełniłam błąd za długo karmie tak dlatego staram się tylko na początku a potem ściągam

coline no nie możliwe by dziecko zjadło więcej czy mniej jak karmisz w kapturku :slight_smile: nie wiem czemu jesteś do nich tak negatywnie nastawiona ??

A takie osłonki/nakładki na piersi, jak wkładki laktacyjne, tylko z silikonu czy plastiku, które osłaniają brodawki przed otarciami? Widziałam gdzieś coś takiego. Ale nie pamiętam nazwy.

na poranione brodawki podobno jest dobre nasze melko, czytalam to na innym portalu w jakimś artykule. Portal na B., bardzo dużo przydatnych rzeczy tam jest.

Na poranione brodawki mi pomogły kapturki i smarowanie sutków bepantenem.

mi nic nie pomagało, zaczełam w końcu dużo swoim mlekiem sparwać i to zadziało. 3 tygodnie boleśći a po miesiącu syn pierś odrzucił

To się namęczyłaś marzena, a maluch i tak tego nie docenił:(

Smarowanie mlekiem, bepanthenem oraz jest fajna masc mustela.

Na początku karmienia miałam problem z bolacymi sutkami,ale potem było lepiej. teraz nie odczuwam praktycznie żadnych dolegliwości podczas karmienia.

zgadzam sie bepanten jest bardzo dobry. a na wklesle brodawki dobry jest kapturek zalozyc a po chwili sciagnac i prubowac dziecko przystawic bez.

dobry jest też własny pokarm na poranione brodawki

dziecko samo wyciagnie brodawke poprzez ssanie

ja na popękane miałam maść z ośrodka robiona ale nie pamiętam jak się nazywała

ja miałam problem z lewą brodawką, byłą wklesłą a na dodatek nie miaąłm pleka po porodzie wiec musiaąłm ściągac i pobudzac gruczoły mleczne. Więc siedziałam i ściagałam, jeszcze w szpitalu laktatorem elektrycznym.Pamiętam strasznie płakałam, piekielnie bolało to pobudzanie ale opałciło się, po 2 dobach sciagania dostałam pokarmi i mogłam karmic synka piersią:) poświęcenie sie opłąciło:)

slyszalam o jakims przyzadzie do wyciagania brodawek. to prawda?

Tak bardzo dobry na brodawki jest pokarm. Pomagają też maści, ja miałam Purelan i polecam.

o tej maści Purelan to ja nie słyszałam, ale dobrze wiedzieć :slight_smile:

dobra jest tez mustela na brodawki.

na poranione najlepszy linomag a na wklesle najlepsze nakladki