Sposoby na poranione i wklęsłe brodawki

coś wam napisze jakieś 2 tygodnie temu moja złośnica tak mnie ścisnęła dziąsłami że zrobiła ranę smarowałam czym się dało i nic nie pomogło odciągniętego mleka z butli nie chce pić z nakładkami też nie da rady więc karmię ją dalej normalnie tylko przy pierwszym pociągnięciu jest taki niesamowity ból. Nie mam pojęcia co z tym zrobić bo póki mała je to pęknięcie się nie zagoi

Na poranione sutki dobre są nakładki, ale nie zawsze dzieciak chce przez nie pić. Na płaskie, czy wklęsłe sutki można kupić coś takiego jak nipletki.

szwagierka karmiła przez nakładki i smarowała jakimś żelem , ale nie poddała się i karmiła , większosc mam niestety przez to przestaje karmic

ja karmię nadal ale nie powiem że sprawia mi to przyjemność żadne maści nie pomagają bo pierś jest w ciągłej eksploatacji

mi pomagalo troche wlasne mleko wmasowane w brodawke po karmieniu malucha i wietrzenie piersi

szkoda ze wczesniej nie przeczytałam tego artykułu mii pomogła masc Maltan

dziś odkryłam że pierś trochę się zagoiła a minęło ponad 4 tyg. od kiedy malutka mnie pogryzła już się nastawiłam że do końca karmienia będzie boleć a tu taka miła niespodzianka. Drogie mamy pomimo bólu karmimy dalej!!!

super artykuł :slight_smile:

Smarowanie własnym mlekiem

Smarowanie własnym mlekiem, tego sposobu to ja jeszcze nie słyszałam.

ja kupiłam juz osłonki choć mam nadzieje ze nie beda potrzebne

No miałam tego klopotu

Ja polecam kapturki na brodawki

Nakladki silikonowe powinny pomoc oraz alantan

oby mnie to nie spotkało

Jedynie co pomaga na chwilę to maść Maltan. Raz już miałam tak zraniona brodawke że krew mi leciała Ale karmilam tą chora piersią pomimo mocnego bólu. Karmię już 7 tygodni I dziwię się dlaczego jeszcze bolą brodawki przy każdym przystawianiu.

Na samym początku miałam bardzo poranione brodawki.stosowałam krem maltan

Ja miałam poranione brodawki, smarowałam różnymi maściami z mniejszym lub większym skutkiem. Na wklęsłe brodawki najlepsze są osłonki, choć mój synek nie zaakceptował ich w ogóle

Polozne polecaja zaczac smarowac brodawki jeszcze przed porodem co ma zmniejszyc ryzyko popekania

U mnie nie byyło problemów z brodawkami mała ładnie chwytała i dzięki temu nie zostały poranione . Ale jak już dojdzie do poranienia dobrze jest smarować po karmieniu własnym mlekiem i dobra jest tez maść Maltan i trzeba wietrzyć