Sposoby na ulewanie

ElaJB co to znaczy gruba jest ? każde małe dziecko poniekąd jest grube bo nie chodzi jak zacznie stawiać 1 kroczki to będzie chuda :slight_smile: A co do przewracania się na brzuszek każde dziecko rozwija się w innym tępie 1 coś robi szybciej inne wolniej

jak dla mnie jest normalna, ma fałdki jak każde dziecko tyle że na szyi ma ich więcej. Neurolog u mnie w ieście jest obowiązkowy raz w miesiącu ale nie wiem czy nie pójdę do innej

ja dzisiaj ide na kolejne badania i zobaczymy jak bedzie

mój synek nie ulewał, za to mial inny problem i musieliśmy mleko zmienić

My się długo męczyliśmy z ulewaniem

Synek bardzo rzadko ulewał, a teraz jak ma 7 miesięcy to już wcale nie ulewa, dzięki temu że nie ulewał szybko przybierał na wadze

u znajomych dużo dzieci ulewa, do snu kłada je troche wyżej

dzieci w lozeczku zawsze powinno klasc sie wyzej tzn zeby główka troszke wyzej sie znajdowala

To jak to zrobić skoro powinno dziecko sac bez poduszki? wtedy ogólnie leży zupełnie płasko, chyba że można coś podłożyć pod nogi łóżeczka z przodu to wtedy będzie główka wyżej niż reszta. Ogólnie powinni takie łóżeczka wymyslić;-)

u mnie też z tym ne ma problemu więc chociaz nad tym nie musze sie zastanawiać a teraz spi na tej zupełnie płaskiej poduszce.

znajomych dziecko bardzo dużo ulewało, przez co mało na wadze przybierało

Moja córka dużo ulewa ale tez ładnie przybiera na wadze

U nas było ulewanie i z przybieraniem na wadze było ciężko, z tym, że mały jadł dużo on się przejadał a brak przyrostów był spowodowany czymś innym

U nas też problem był ale wszystko minęło.

U nas wszystko szybko się unormowało.

u nas z czasem wszystko sie unormowalo

a u nas takiego problemu nie było. Może jak na razie tylko raz jeden ulała a ma już rok. Jedynie co to już z 4 razy mi wymiotowała

mój syn wymiotuje tylko jak za szybko zje i za dużo to zawsze zwróci tę nadprogramową część

olcia a może za dużą dziurkę masz w smoczku, my się karmimy na razie piersią i nie ulewa się małemu, choć na początku troszkę się ulewało

Nic nie pomagało, aż samo przeszło