To mija z czasem. u nas koło 4 miesiąca.
Mija, jak się zacznie diete rozszerzać ![]()
po karmienu postawić dziecko pionowo aby się odbiło pozycja leżąca sprzyja ulewaniu
ja karmię piersią i problemy też są z ulewaniem a to przez niedojrzałość układu pokarmowego
Misiek jest właśnie mleku antyrefluksowym
ale wlasciwie nawet to niewiele daje - i tak zwraca i tak… teraz powoli probujemy wrocic na zwykle mleko i z niecierpliwoscia czekam na rozszerzanie diety
Oby bylo coraz lepiej
ja nie miałam z tym problemu mały mało ulewał
Pozycja przy karmieniu dużo daje
ulewanie Nam akurat nie doskiwerało i doskwiera . pozycja przy karmieniu bardzo dużo daje .
ja zagęszczałam pokarm preparatem zakupionym w aptece i dopiero to nam pomogło
nam nic nie pomagalo, trzeba było po prostu z tego wyrosnąć
dzieci z tego wyrastaja na szczescie moja ie miała
U mnie syn strasznie ulewal a corka.ma pinad dwa miesiace i zdarzylo jej sie.moze z,cztery razy ake to z przejedzenia:)
podobno należy kłaść na prawym boczku
Robię co kilka minut krótkie przerwy, by mogło mu się odbić
są rózne sposoby - ja np. zagęszczalam mleko preparatem z apteki
u mnie aż tak nie ulewał synek
ja nie wiem . Nie robilam nie wiadomo jakich cudow i córka nie dużo ulewała.
Ulewanie u niemowląt to jedna z częstych dolegliwości w pierwszym roku życia. Spędza sen z powiek niejednej mamie. Na szczęście jest kilka sposobów, które warto wypróbować. Jeden z najskuteczniejszych to wybór odpowiedniego mleka dla niemowląt.
Na początku życia maluszka ulewanie związane jest z niedojrzałością przewodu pokarmowego. U starszych niemowląt przyczyną może być zbyt szybkie wypływanie pokarmu z piersi bądź przez smoczek butelki. Czasem związane jest z odbijaniem połykanego w trakcie karmienia powietrza.
Pamiętaj, aby podczas karmienia zapewnić maluchowi:
Spokój - czas karmienia to moment wyciszenia. Powinno odbywać się w sposób powolny, cichy i spokojny. Należy zapobiegać sytuacjom, kiedy karmienie może być gwałtowanie przerwane i dziecko jest zaskoczone ostrym dźwiękiem telefonu lub domofonu. Zadbaj również, aby czas bezpośrednio po karmieniu był spokojny, bez aktywnej zabawy.
Półleżącą pozycję do karmienia i po jedzeniu.
Przerwy na odbijanie.
Odpowiedni smoczek do butelki.
Mój po mm nie ulewa ale po moim mleku strasznie ale zagęścić się go nie da.
gdy dziecko bardziej ulewa może warto zakupic w aptece specjalne mleko.